Çanakkale'de 'doğalgaz' alarmı

/ Kaynak: AA
Çanakkale'de 'doğalgaz' alarmı

YAŞAM Haberleri  / AA

Gönen, Çanakkale, Kepez, Çan, Biga, Bayramiç ve Ezine'yi besleyen doğal gaz ana hattındaki hasar nedeniyle, bölgenin tümünde gaz kesintisi olabilir.

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, saat 10.06'da, Gönen'e bağlı Denizkent Çifteler köyü bölgesinde bulunan ve Çanakkale'yi besleyen BOTAŞ ana hattında orta ölçekte hasar oluştuğu kaydedildi. Hasarin giderilmesi için gerekli çalışmalara hızla başlandığının belirtildiği açıklamada, Gönen, Çanakkale merkez, Kepez, Çan, Biga, Bayramiç ve Ezine'deki doğal gaz kullanıcılarının durumdan etkilenmemeleri için mevcut şartlar dahilindeki tüm imkanlar kullanılarak gerekli önlemler alındığı ifade edildi. Açıklamada, tamirat çalışmaların yapılabilmesi için hasar bölgesinin her iki yanındaki vanaların kapatıldığı, özellikle Gönen bölgesinin gaz arzının daha hassas hale geldiği vurgulanarak, "Gaz arzının sürdürülebilmesi için alınabilecek geçici önlemler tarafımızdan alınmaktadır. Buna rağmen, hasarın giderilememesi ve basıncın bu hızla düşmeye devam etmesi durumunda bölgenin tümünde gaz kesintisi riski bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Halen devam eden çalışmaların gece yarısında sona ereceği bilgisinin verildiği açıklamada, çalışmaların seyrine göre şehrin gaz arzında da sıkıntı yaşanabileceği, konu hakkında vatandaşlara düzenli bilgi verileceği kaydedildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...