Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Formula 1'de Vettel'den şampiyonluk ve rekor

Formula 1'de Vettel'den şampiyonluk ve rekor

SPOR Haberleri

Formula 1'de Hindistan Grand Prix'ini kazanan Red Bull pilotu Sebastian Vettel şampiyonluğunu ilan etti ve 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu.

Formula 1 'de Hindistan Grand Prix'ini kazanan Red Bull 'un Alman pilotu Sebastian Vettel, bitime 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Vettel, bu şampiyonluk la 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu. Sezonun 16. yarışı Hindistan Grand Prıx'sinde damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başaran Sebastian Vettel oldu. nbsp;Vettel'i Nico Rosberg ve Romen Grojan izledi. nbsp; Vettel'in şampiyonadaki en yakın rakibi Fernando Alonso ise ancak 11'inci sırada finiş görebildi. Hindistan'da bu sezonki üst üste 6'ıncı yarışını kazanan nbsp; Vettel böylece Alonso ile olan puan farkını 115'e çıkararak nbsp; sezonun bitimine nbsp; 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

26 yaşındaki Alman pilotu Formula 1'de Juan Manuel Fangio ve Michael Schumacher'den sonra üst üste 4 şampiyonluk yaşayan üçüncü pilot oldu.

Vettel ayrıca, bu şampiyonlukla 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...