Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mustafa Destici'den yeni 'ant'

/ Kaynak: İHA
Mustafa Destici'den yeni 'ant'

Politika Haberleri  / İHA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturma sürecinin sonuçlanması amacıyla partililerine Halkların Demokratik Partisi (HDP)'yi örnek göstererek; "Bir hafta sonra HDP'yi kurduruyor ve diyor ki; 'Mahir Çayan'ın vasiyetini yerine getiriyoruz'. Ateist, Marksist, solcu bir siyasi partide bütün sol gruplar bir araya geliyor. Bu ateistler, Marksistler, solcular kadar da mı yoksunuz. Hepinizi Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi. Partisinin İzmir Fuar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen İzmir İl Olağan Kongresi'ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi liderlerin yaptıkları açıklamalarla suni gündem oluşturduklarını belirtti. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yıldönümü içerisinde Demokratikleşme Paketi çerçevesinde kaldırılan andımıza ilişkin partisi üzerinden açıklamada bulunan Destici; şöyle konuştu: "BBP sadece bir siyasi parti değildir bir siyasi harekettir. Bu hareketin fikri ve misyonu vardır. O fikrin ve misyonun da anlamı vardır. Birileri andımızı kaldırırken birileri sahip çıkarken, BBP'nin teklifi şudur: Büyük Birlik Partisi bunun değiştirilmez bir ayet olmadığını düşünüyor. Ama Türküm, Müslümanım, doğruyum, çalışkanım demekten de kimsenin rahatsız olmaması gerekiyor."

YENİ BİR ANT
Destici, konuşmasında şöyle ant içti: "Türk'üz, Müslümanız, doğruyuz, çalışkanız. İlkemiz, küçüklerimizi korumak büyüklerimizi saymak, vatanımızı milletimizi ve dinimizi kendimizden çok sevmektir. Ülkümüz nizam-ı alemdir. Varlığımız, Türk İslam varlığına armağan olsun. Ne mutlu bu büyük Türk milletinin bir ferdiyim diyene."
Meclis'te adeta kayıkçı kavgası yapıldığını belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suni gündem oluşturularak sırf oy devşirmek ya da oyunu artırmak adına siyaset yapıyorlar. Biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz çünkü siyaseti oy için değil Allah'ın rızasını kazanmak için yapıyoruz."


"ABD BÜYÜKELÇİSİYLE NE KONUŞTUN AÇIKLA"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile kimseden habersiz 2,5 saat görüşmesine değinen Destici, muhalefe şu sözlerle yüklendi: "Kılıçdaroğlu, 'MİT müsteşarı ile ilgili yorum yapamam. Çünkü işin aslını bilmiyoruz' diyor. ABD Büyükelçisi ile görüştün. Sayın Ricciardone sana hiçbirşey söylemedi mi? Sorsaydın onun ülkesindeki gazeteler makaleler yazıyorlar, yorum yapıyorlar. 2,5 saat ne konuştun? Bu millete açıkla bakalım. İktidarı Amerikancılıkla suçluyordun. Sen ne konuştun? MİT'i de sormadıysan, bu gelişmelerden Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri olarak sormadıysan ne konuştun? Bunu milletin bilmek hakkı değil mi? Açıkla."


"BİZE BİR YIL YETER"
Destici, konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Destici, Bahçeli'nin "PKK ile mücadeleden vazgeçildi müzakerelere başlandı. Camiler yıkılıyor, kiliseler açılıyor' sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: " Apo'nun idam kararını Başbakanlıkta Meclis'te bekletip, rahmetli Ecevit'e ve Yılmaz'a göndermemenizin tesiri yok mu? Eğer bugün hala terörist başı bu süreci yönetiyorsa biraz da sizin onu ipten almanızın bunda payı yok mu? Bu ülke 30 yıldır PKK ile yaşıyorsa ve PKK'yı bitirememişse 30 yıldır bu ülkeyi yöneten herkesin bunda vebali var. Ben inanarak söylüyorum, hükümetler isteselerdi 30 yıldır süren davayı 30 kez bitirirlerdi. Hodri meydan. Bize bir yıl yeter. Kimse ile pazarlık etmeyiz, kimse ile müzakere etmeyiz, herkes neyi hak ediyorsa karşılığında onu bulur. Bu milleti terör belasından Allah'ın izni ile kurtarırız."


MAHİR ÇAYAN ÜZERİNDEN GÖNDERME
BBP'li Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının neticelendirilmesi için partililerine HDP üzerinden çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Terörist başı, İmralı canisi, bebek katili bir hafta önce Diyarbakır'da Demokratik İslam çağrısı yapıyor Bir hafta sonra HDP'yi kurduruyor ve diyor ki; 'Mahir Çayan'nın vasiyetini yerine getiriyoruz'. Ateist, Marksist, solcu bir siyasi partide bütün bu sol gruplar bir araya geliyor. Neyin adına Mahir Çayan'ın emanetine sahip çıkmak için. Ben bütün milliyetçi, ülkücü arkadaşlarıma, nizam-ı alem davasına gönül vermiş kardeşlerime, yolum Allah yoludur' diyen herkese partimizde önceden görev yapmış yapmamış herkese şunu söylülorum: Bu ateistler, Marksistler, solcular kadar da mı yoksunuz. Hepinizi Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıkmaya çağırıyorum. Gün hesap günü değildir. Gün ülkeye millete davaya sahip çıkma günüdür. Ellerini taşın altına koymalarını belkiyorum."


BBP'NİN İZMİR ADAYI VURAL TURAN
Kongrede Mustafa Destici, BBP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayını da tanıttı. Parti teşkilatında uzun yıllar görev yapan İnşaat Mühendisi Vural Turan'ın bu görev için en uygun aday olduğunu ifade eden Destici, yerel yönetim iktidar partisinde değilse hizmet olmaz önyargısının BBP kadrolarınca yerle bir edildiğini söyledi. Sivas Belediyesi'ni 4,5 yıl önce iktidar partisinden bütçesinin üzerinde borçla aldıklarını, 4,5 yılda bütçenin 220 milyon lira, borcun bunun beşte birine indirildiğini, 40 yılda yapılamayan hizmetleri 4 yılda yaptıklarını belirterek BBP kadrolarının yerel yönetim becerisini ülke genelinde kanıtlamak istediklerini kaydetti. Tek listenin var olduğu kongrede mevcut İl Başkanı Ahmet Bereket'in ismi bulunuyor.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...