Beşiktaş Divan Kurulu'ndan Demirören'e çağrı

Beşiktaş Divan Kurulu'ndan Demirören'e çağrı

SPOR Haberleri

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Yıldırım Demirören'e yüklendi.

Beşiktaş Kulübü'nün borcu açıklandı... Denetleme Kurulu, Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda siyah-beyazlı kulübün net borcunun 476 milyon lira olduğunu duyurdu. Divan Kurulu'nda konuşan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha önce alacaklarından vazgeçtiğini duyuran Demirören'in henüz bu konuda adım atmadığını ifade etti.

NET BORÇ 476 MİLYON 822 BİN 728 LİRA nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Siyah-beyazlı kulübün Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, borçlarla ilgili bilgi verdi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Tuncel, derneğin borcunun 30.06.2013 tarihi itibarıyla 251 milyon 34 bin 873 lira, BJK Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 31.08.2013 itibarıyla 293 milyon 425 bin 119 lira ve toplam borcun 544 milyon 459 bin 992 lira olduğunu belirterek, alacakların düşmesiyle beraber net borcun 476 milyon 822 bin 728 lira olduğunu dile getirdi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
EN FAZLA BORÇ DEMİRÖREN'E nbsp;
Feyyaz Tuncel'in verdiği bilgiye göre Beşiktaş'ın 30.06.2013 itibarıyla kişilere olan borcu ise şöyle:

Fikret Orman: 3 milyon 902 bin 692 lira
Yıldırım Demirören (Kısa ve uzun vade): 103 milyon 992 bin 684 lira
Ahmet Nur Çebi: 5 milyon 12 bin 558 lira
Serdal Adalı: 9 milyon 792 bin 656 lira
Tamer Kıran: 6 milyon 217 bin 452 lira
Ahmet Kavalcı: 946 bin 71 lira
Deniz Atalay: 393 bin 270 lira
Diğer yönetim kurulu üyeleri: 1 milyon 159 bin 449 lira

Toplantıda konuşan ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, mali konularla ilgili bilgi verdi. Çebi'nin hedefinde kulüpten 100 milyon lira civarında alacağı olan Yıldırım Demirören de vardı.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in alacaklarını bağışlaması konusunda kendilerini oyaladığını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Eski başkan Yıldırım Demirören'in kulüpten alacağı 100 milyon lira civarındaki paraya değinen Çebi, "Eski başkanımız Demirören, bir mali kongrede Beşiktaş camiasından helallik isteyerek, alacağı rakamı bahşettiğini ifade etmiştir. Maalesef o günden bugüne bizler Beşiktaş başkanının helalleşme arzusuna istinaden bu kapıyı açık bıraktık. Hiçbirimiz kendilerine 'bu parayı bahşedin' demedik. Kendisi kongre önünde ibra olabilmek adına belki de 'ben helallik istiyorum, bu parayı da bahşediyorum' dedi. Biz de gerekli evrakın tevdi edilmesi için uzun zamandır kendisiyle görüşüyoruz. Bugün yarın şeklinde maalesef oyalanmış bulunuyoruz" dedi.

"Eğer Beşiktaş'tan alacağını bahşedecekse bahşetsin, bahşetmeyecekse de biz borcumuzu, hesabımızı bilelim" diyen Çebi, "Biz bu borcu da öderiz. Biz bugüne kadar onların borçlarını ödedik. Başka bir şey ödemedik. Bunların üzerine bir 100 milyon lira daha gelmiş gelmemiş önemli değil. Beşiktaş camiası için bu paralar çok da önemli değildir. Biz helalleşmesi arzusu, isteği üzerine bu kapıyı bugüne kadar açık bıraktık ama oyalandığımızı görüyoruz. Buradan çağrı yapıyorum; ya bu evrakı gönder ya da çık 'ben bahşetmekten vazgeçtim' de, biz de borcumuzu bilelim, sana nasıl ödeyeceğimizin hesabını kitabını yapalım" şeklinde konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Stat konusunda çalışmaların sürdüğünü ve en kısa zamanda yeni statlarına kavuşacaklarını anlatan Çebi, ceza aldıkları Galatasaray maçıyla ilgili savunmaların eksiksiz yapıldığını, ancak alınan cezanın mevcut kurallar ve yasalardan kaynaklandığını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
RONALDINHO TRANSFERİNE SPONSPOR ÇÖZÜMÜ
Transferi gündemde olan Brezilyalı ünlü futbolcu Ronaldinho konusuna da değinen Çebi, "Transferde savurgan bir politika izlemiyoruz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz ancak yeni bir modelle Ronaldinho'nun sponsorlar tarafından finanse edilmesi yoluyla bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ronaldinho gibi futbolcular gerek ahlaki, gerekse teknik anlamda genç oyuncularımıza pozitif etki yapacaklardır. Buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Göreve geldiklerinde bağımsız bir gruba inceleme yaptırdıklarını kaydeden Çebi, bu konuyla ilgili olarak,"Bilgiler bizde mevcut. Uzun bir süreç aldı. Bunun arkasından hukuki anlamda komiteler oluşturulmuş ve görüşler alınmıştır. Bunların gitmesi gereken merci ve makamlar vardır. Çok kolaylıkla kamuoyu önünde paylaşılacak konular değildir. Bu evraklar İçişleri Bakanlığı ve SPK'ya gönderilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir. Hatta İçişleri Bakanlığı'ndan gelen rapor da yasal anlamda gerekli mercilere aktarılmıştır. O merciler karar almadan bu dosyaları paylaşmamız etik ve hukuki anlamda doğru olmayacaktır. Yasal süreç tamamlandıktan sonra bunları açıklayacağız" dedi.

OLAYLARA KARIŞANLARIN 6'SI BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYESİ
Divan Kurulu Toplantısı'nda olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili çarpıcı bir ayrıntı da ortaya çıktı. Genel sekreter Metin Albayrak, olaylara karışanlardan 6'sının Beşiktaş Kongre Üyesi olduğunu nbsp; açıkladı.

Yaşananlar nedeniyle kulübün büyük maddi zarara uğradığını ifade eden Albayrak, "Olayın sorumluları hakkında dava açtık. Sahaya inen kongre üyeleri için kulüp disiplin kurulunda ayrıca işlem başlattık. Yeni stadımızda 1903 kartı olmayan hiç kimseye kombine satmayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...