Corona virüsü şimdi de Ortadoğu'yu tehdit ediyor

Corona virüsü şimdi de Ortadoğu'yu tehdit ediyor

DÜNYA Haberleri

Katar'da, SARS hastalığının türevi olduğu saptanan corona virüsüne yakalananların sayısının 7'ye yükseldiği belirtildi.

Katar'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan corona virüsüne yakalananların sayısının 7'ye yükseldiği belirtildi. Katar Yüksek Sağlık Kurulu, Katar resmi haber ajansı Kuna'da yer alan açıklamasında, epidemiolojik araştırma işlemleri sırasında 23 yaşındaki bir Katar vatandaşında corona virüsü tespit edildiğini ve Ulusal Grip Merkezi'nde teşhisin konulduğunu ifade etti.

Corona virüsüne bir kişinin daha yakalanmasıyla 2012 Eylül'den bu yana söz konusu hastalığa yakalananların sayısının 7'ye çıktığı vurgulanan açıklamada, virüs tespit edilen kişinin yakın çevresindekilerin de muayene edildiği, yapılan ilk testlerde sonuçların negatif olduğu kaydedildi.

Ülkede 2012'den bu yana hastalığa 7 kişi yakalanmış, geçen ağustos ayından beri kendisinde virüs tespit edilen 5 kişiden 2'si ise hayatını kaybetmişti.

Corona virüsü bugüne kadar nbsp; Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Tunus ve İtalya'da tespit edildi. Eylül 2012'den bu yana 119'u Suudi Arabistan'da olmak üzere dünya genelinde corona ile ilgili 144 vakaya rastlandı. Hastalık nedeniyle 51'i nbsp; Suudi Arabistan'da olmak üzere şu ana kadar 60 kişi hayatını kaybetti.

2003 yılında daha çok Asya kıtasında görülen kısa süreli SARS salgınında, 800'den fazla kişi ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...