Rusya'dan ABD'ye karşı Mısır hamlesi

Rusya'dan ABD'ye karşı Mısır hamlesi

DÜNYA Haberleri

İngiliz gazetesi Sunday Times'ın haberine göre Rusya, Mısır'ın Akdeniz'deki limanlarında askeri kullanım hakkı elde etme çabasında.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin kanlı şekilde bastırılmasının ardından Amerikan yönetimi nin, Kahire'ye yaptığı askeri ve mali yardımı dondurması Rusya'yı ABD'nin yerini almak için harekete geçirdiği iddia edildi. İngiliz gazetesi Sunday Times'ın haberine göre Rusya, Mısır'ın Akdeniz'deki limanlarında askeri kullanım hakkı elde etme çabasında. Bunun en önemli sebebi Suriye'deki Tartus deniz üssünün kaderinin ne olacağının belli olmaması.

Habere göre Esad düştüğü taktirde Tartus üssünü kaybetmekten çekinen Rusya, alternatif arayışında. Aynı şekilde ABD ile gerilimli bir ilişkisi olan Irak'a yönelik de Moskova'nın ilişkileri geliştirme çabası var. Sunday Times'a konuşan İsrailli bir yetkili, "ABD, Ortadoğu'dan çekilirken, Rusya içeri giriyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...