Bursaspor 48 yıl aradan sonra galip geldi

/ Kaynak: İHA
Bursaspor 48 yıl aradan sonra galip geldi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Torku Konyaspor'un konuk ettiği Bursaspor, tek golle yendiği rakibine karşı 48 yıldır süren deplasman galibiyeti özlemini sona erdirdi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Bursaspor karşısında en az 1 puanı hak ettiklerini ama golü bulamadıklarını söyledi. Tütüneker, "Bursaspor bizi kontrataklarla yedi diyebiliriz. Top yüzdesi golü de getirmiyor. 3 direkten dönen topumuz var. Sonuçta söylenecek bir şey yok, kendi sahamızda 3 puanı verdik. Bu sene düşe kalka bu ligde kalmak istiyoruz. Her maçta 5-6 pozisyona girip hiç gol atamamak olmaması lazım. İlk yarı girdiğimiz pozisyonlarda gol bulabilseydik daha farklı olabilirdi. Bu maçta 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum, iyi oynadık ama golü bulamadık" dedi. Torku Konyasporlu futbolculardan Mehmet Güven, iyi oyunu skora yansıtamadıkları için üzgün olduklarını dile getirerek, "Bugün iyi bir maç çıkardık, özellikle ilk yarı. Ama bunu skora yansıtamadık. Kaderimizi yaşadığımız maçlardan biri oldu. Artık toparlanacağız, haftaya önemli bir maçımız var Galatasaray'a karşı puan almaya gideceğiz" diye konuştu. Ömer Ali Şahiner ise gol olmayınca puan alınamadığını ifade ederek, "Direkten dönen toplarımız vardı, şanssızdık. Taraftarımıza teşekkür ederek özür diliyoruz. Bundan sonra güzel oyunla 3 puanı alırız" şeklinde konuştu.


BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, rakipleri karşısında sabırla, taktiksel disiplinle ve duruşlarıyla 3 puan aldıklarını belirtti. Maçta rakiplerine çok fazla gol pozisyonu vermediklerini söyleyen Daum, "Futbolcularımıza rakibimizin kendi sahasında baskılı oynayacağını söylemiştik. Bizde kontrataklarla gole gitmek istedik. Takımımız içinde Serdar Aziz'i ön plana çıkarmak istiyorum. Birkaç maçtır çok iyi oynuyor ve bu maçta da güzel bir oyun ortaya koydu. Attığımız golde Colin Kazım'ın pasını kesinlikle göz ardı etmemek gerekiyor. Ferhat'ta çok çalışıyor ve bugünde golde bunu gösterdi. Konyaspor'un bu baskılı oyununu karşılamak kolay değil ve uzun toplarla da geldiler ve onu da iyi karşıladığımızı düşünüyorum. 2. devre yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik daha farklı olurdu. 1-0 önde gitmek kolay değil 2. golü atsak daha farklı olabilirdi. Hoca olarak baktığınızda gözünüze bazı şeyler batıyor ve bunları düzeltmeniz gerekiyor. Müsabakanın sonlarına doğru kendimizi fazla geriye attığımızı düşünüyorum. Arzuladığım top alışverişinde topu daha fazla muhafaza ederek 2. gole gitmek için bunu iyi yapamadık. Pozitif bakarsanız gol yemedik yüzde yüzlük gol pozisyonları ürettik ve takımımız gittikçe bu yönde daha iyi olmaya başladı. Fiziksel anlamda da takımımız 95, 96. dakikada yüksek konsantreli bu müsabakayı sürdürdüğünü görüyoruz" dedi. Bursasporlu oyuncu Serdar Aziz, Torku Konyaspor baskısını kırmakta zorluk çektiklerini ama ikinci yarı bunu başararak golü bulduklarını anlattı. Yeşil-beyazlı oyuncu Kazım Kazım da, ilk yarı üst düzey futbol oynayan Torku Konyaspor karşısında zorlandıklarını ima ederek, "Şuan için hiçbir şey başarmış değiliz ama iyi yolda olduğumuzu düşünüyoruz ve böyle gideceğine inancımız tam" diye konuştu. Renktaş iki takım lig tarihinde 21. kez karşı karşıya geldi. Bursaspor Torku Konyaspor'a karşı son deplasman galibiyetini 19 Eylül 1965 yılında aldı. O tarihte rakibini 2-1 yenen Bursaspor, 48 yıl sonra Torku Konyaspor'u 1-0 yenerek deplasman galibiyeti özlemine son verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...