Apple, Google'ın ardından şimdi de MS

Apple, Google'ın ardından şimdi de MS

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple tarafından üretilen Gift Card, bir süre önce Google hizmetleri için de, Google tarafından piyasaya sürülmüştü. ve şimdi de sıra Microsoft'a geldi.

Geçen hafta gelen bir habere göre, Windows Store üzerinde kullanılmak üzere hazırlanan Microsoft hediye kartları satışa hazır. Amazon.com üzerinde, Perşembe günü görücüye çıkan kartlar, 15, 25 ve 50 dolarlık üç farklı versiyon olarak sıralandı. Perşembe günü itibariyle alım yapanlarsa, en geç Pazartesi gününe hediye kartlarına kavuşmuş oldular. Uzun süredir gündemde olan hediye kartları, özellikle Microsoft'un Xbox Point'lerinin yerine geçmesi beklenen, farklı bir özellikti. Geçen hafta firmanın kendi blogunun Sıkça Sorulan Sorular kısmında yer bulan hediye kartları, yapılan açıklamalara göre herhangi birisinin dijital hesabına aktarılabiliyor. Bir defa aktif hale getirilen para, hesap arası transfer edilebildiği gibi, genel geçer uygulamalar haricinde, müzik ve film gibi diğer içeriklere ulaşmamıza da yardımcı oluyor. Windows Store, Windows Phone Store ve Xbox market üzerinde de çalışan dijital para kartları, son kullanıcıyı olabildiğince rahat ettirmek için tasarlanmış durumda. Vaktiyle Apple tarafından geliştirilen hediye kartı sistemi, kısa sürede çok tutmuş, Apple markasının pazar payında gözle görülür bir büyüme yaşatmıştı. Günümüzde Facebook üzerinden iTunes kartları satılıyor olması, pek tabii Microsoft'un gözünden kaçmadı. Microsoft kartları da tıpkı Apple'ın yaptığı gibi, hem fiziksel, hem de sanal olarak satılacak.(chip.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...