Mısır İçişleri Bakanı'na eski subaydan suikast

Mısır İçişleri Bakanı'na eski subaydan suikast

DÜNYA Haberleri

Mısır'da, geçen ay İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'e yönelik suikast girişimini eski bir subayın düzenlediği iddiası doğrulandı.

nbsp;Mısır polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, geçen cumartesi "Beyti'l-Makdis Taraftarları" adlı örgüte bağlı Selefi eğilimli bazı ınternet sitelerinde yayınlanan videoda yer alan, İbrahim'e yönelik suikastın, eski bir subay tarafından düzenlendiği ve olay yerinde öldüğüne dair açıklamanın, İçişleri Bakanlığı tarafından doğrulandığı belirtildi. Açıklamada, videoda görülen Beyt'i-l Makdis Taraftarları mensubu kişinin Binbaşı Velid Bedir isimli eski subay olduğu ifade edildi. Bedir'in ordudan ayrıldıktan sonra Afganistan, Irak ve İran'da patlayıcı ve intihar eylemi konusunda eğitim almasının ardından Mısır'a döndüğü belirtilen açıklamada, "Emniyet güçleri, saldırı sonrası bölgedeki ceset parçaları üzerinde yapılan araştırmada Bedir'in DNA'sına ulaştı ancak diğer örgüt üyelerinin de yakalanması için isim gizli tutulmuştu" denildi. Ayrıca Bedir'in yaklaşık 10 yıl önce radikal gruplara katıldığının anlaşılmasının üzerine ordu ile ilişiğinin kesildiği kaydedildi. Geçen cumartesi "Kahraman İntihar Eylemcisi Velid Bedir" adıyla yayınlanan videoda, askeri üniforma giymiş bir gencin görüntüsü bulunuyor. Bedir'in 1991'de Harp Okulundan mezun olduktan sonra orduya katıldığı, daha sonra da hareketle ilişkisi anlaşılınca görevinden uzaklaştırıldığı belirtiliyor. nbsp;Afganistan ve Irak'a gittiği, İran'da tutuklanarak 1 sene hapis yattığı ve sonra da Mısır'a dönmeden önce Şam'a gittiği anlatılan 30 dakikalık
videoda, İçişleri Bakanı İbrahim'e yönelik suikast girişimini düzenleme kararı anlatılıyor. Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, 5 Eylül Perşembe sabahı konvoyunu hedef alan bombalı suikast girişiminden yara almadan kurtulmuş, arasında sivillerin de bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan bir koruma görevlisi daha sonra hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...