Serena Williams finali değerlendirdi

Serena Williams finali değerlendirdi

SPOR Haberleri

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'ün şampiyonu Serena Williams final maçını ve rakibini değerlendirdi.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'ün şampiyonu Li Na'yı 2-1 mağlup Serena Williams olurken, karşılaşma sonrası iki tecrübeli tenisçi maçı değerlendirdi. nbsp;Çekişmeli geçen mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD'li tenisçi Serena Williams, şampiyon olduğu için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "2. setin ilk oyunu kesinlikle benim için çok önemliydi. Li Na iyi bir seri yakalamıştı çünkü. Ne olursa olsun bu seti kazanmakta kararlıydım. Zihinsel olarak WTA turunun en güçlü oyuncusu olup olmadığımı bilmiyorum; tek bildiğim ne yapmam gerektiği. WTA şampiyonu olduğum için çok heyecanlıyım ama hala bunun en iyi sezonum olduğunu söyleyemiyorum. Dün gece enerjimi yeniden toplamama yardımcı olmak için annemin önerisiyle hep birlikte yemeğe çıktık. Li Na harika bir oyuncu kendini nasıl geliştirdiğini herkes görüyor, tabii her oynadığımızda ben de görüyorum o beni kendimi geliştirmem için motive ediyor. WTA sezon sonu şampiyonası İstanbul'dan Singapur'a geçeceği için hem heyecanlıyım hem de üzgünüm. Çünkü İstanbul böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak için harika bir yer. Herkes burada olmaktan ötürü çok heyecanlıydı. Tenis hayranları burada inanılmazdı ve gerçekten harikaydı. Ancak biliyorsunuz başka bir şehre gideceğiz şu an için sadece Singapur'daki turnuvaya katılmayı istiyorum. Bu sene için en önemli an benim için Fransa Açık'ta şampiyon olmaktı. Uzun zamandır bunu istiyordum. Ayrıca toprak zeminde yenilmezlik de muhteşem oldu" dedi.
LI NA: "BU TURNUVADA KOLAY MAÇ OLMADI"
Çinli tenisçi Li Na ise maçta en iyiyi ortaya koymaya çalıştığını ifade ederek, "Maça biraz heyecanlı başlamış olabilirim 1,5 set sonunda hiç enerjim kalmamış gibi hissettim. Bunun ayrıca zor bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Çünkü 5 gündür üst üste maçlar yaptım ve her bir rakip dünyanın en iyi 8 tenisçisinden biriydi. Bu turnuvada tek bir kolay maç olmadı. Vole ve servis oyunlarım hala benim için yeni. Oyun içerisinde otomatik olarak kullandığım şeyler değil. Çünkü bu nerde ne yapacağımı bildiğim baselineda oynamak gibi değil. Çok gergindim. Nerde ne yapacağımı yapmam konusunda gergindim. Yine de servis/vole oyunlarında bugün iyi iş çıkardığım için çok mutluyum. Kaç defa file dibine geldim bilmiyorum ancak çok fazla hata yapmadım. Maç başladığında Serena sanki ölü gibiydi. Final setinde ise bir anda 180-190 kilometrede servisler atmaya başladı. Nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Serena'ya karşı Amerikan Açık'tan daha iyi iş çıkardım, en iyimi ortaya koymaya çalıştım. Ancak dediğim gibi 1,5 set sonrası enerjim kalmadı" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...