Kopyacı Çinliler Titanic'i klonlayacak

Kopyacı Çinliler Titanic'i klonlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Neredeyse her ürünün kopyasını yapmayı başaran Çinlilerin yeni hedefi Titanic.

Kopyacılığıyla meşhur Çinliler, bu klonuyla "yok artık" dedirtiyorlar. Kopyacı Çinliler, şimdi de 100 yıl önce batan Titanic gemisini klonlamaya hazırlanıyor. 14'üncü Batı Çin Uluslararası Fuarı'nda yapılan açıklamaya göre proje, "Romantic Mediterranean Seven-star International Tourism and Resorts Zones" adlı planın bir parçası olarak yapılacak.
Titanic'i birebir kopyalayacak olan Çinliler, geminin 28 metre genişliğinde 270 metre uzunluğunda, yüksekliğinin ise tabandan köprünün üstüne kadar 31,7 metre olacağını açıkladı. Yedi Yıldız Enerji Grubu üstlendiği projenin sadece planı için milyonlarca dolar harcanmış. Yetkililer, geminin seyahat amaçlı yapılmayacağını ve sadece turistik olarak kullanılacağını açıkladı. Dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin "batmaz diye inşa edilen" gemideki hayatı tecrübe etme imkanı bulacağı belirtildi. Bu yıl sonuna kadar kopya Titanic'in yapımına başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...