'Hız limiti için kademeli ceza' başvurusu

'Hız limiti için kademeli ceza' başvurusu

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, hız limitlerinin aşımına kademeli ceza için üç ayrı bakanlığa başvuruda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, hız limitlerinin aşılmasına kademeli ceza verilmesi için üç ayrı bakanlığa başvuruda bulundu. nbsp;Turan, "50 olan hız limitini insan 51 ile geçmişse küçük bir hatası olmuştur. 81 ile geçiyorsa bir art niyeti vardır. Bu hız kastının incelenmesi ve az ihmalden az, çok ihmalden çok ceza verilmesi gerekiyor" diye konuştu. nbsp;
Bakanlık olumlu
TBMM Araştırma Merkezi'nden konuyla ilgili Avrupa ülkelerindeki uygulamaları sorduğunu, kendisine gelen bilgileri İçişleri Bakanlığı ile nbsp;paylaştığını anlatan Turan, bakanlığın kendisine olumlu görüş bildirdiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı, Turan'a gönderdiği cevapta, talebinin incelendiğini belirterek, "hız limitlerini aşan sürücülere aşılan hız limitine göre üç kademeli olarak artan idari yaptırım uygulanması"na nbsp;ilişkin düzenlemelerin de yer aldığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...