AK Partili hacı vekiller baş örtülü dönecek

AK Partili hacı vekiller baş örtülü dönecek

GÜNDEM Haberleri

Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak kararlarını açıkladı: Meclis çalışmalarına başörtü ile katılacağız...

Mukaddes topraklara giderek hacı olan AK Partili milletvekillerinin, Meclis'e baş örtülü dönebileceğini manşetten duyurmuştuk. Milletvekilleri kararını verdi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Meclis'e baş örtülü geleceklerini açıkladı. Gülay Samancı, "Mukaddes toprakları gördükten ve o feyze erdikten sonra Allah'ın emrini yerine getirmeye ve inanan bir Müslüman kadın olarak başımı kapatmaya karar verdim. Meclis'te başörtüsünü iç tüzükte kısıtlayan herhangi bir hüküm yok. Bundan sonra da Meclis çalışmalarına baş örtülü şekilde devam edeceğim" dedi. Sevde Beyazıt Kaçar da haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi. Nurcan Dalbudak ise "Demokratikleşmeyle ülkemizde inanç özgürlüğü de gelişti. Anayasal hakkımızı kullanmamıza hoşgörü ile bakılacağına inanıyorum" diye konuştu. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Meclis'in kapısı açık" diyerek vekillere destek çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Laiklik darbe alır" iddiasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...