Kirli dere Başbakan'ı kızdırdı, Bu ne hâl kardeşim!

Kirli dere Başbakan'ı kızdırdı, Bu ne hâl kardeşim!

GÜNDEM Haberleri

Daha önce çöp dağlarını eleştiren Erdoğan, kirli dereyi görünce belediyeye tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestliğe yıllardır karşı çıkan kesimlere seslenerek, "Ne oldu Türkiye yıkıldı mı, battı mı?" diye sordu. Başbakan Erdoğan dün Van'ın Özalp ve Erciş ilçelerinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan, Özalp ilçesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çözüm süreciyle birlikte çok güzel bir ivme kazandığını, çok güzel bir bahar iklimine kavuştuğunu belirterek, ''Şimdi bu baharı kışa çevirmek isteyenler var. Bahardan rahatsız olanlar var. Aydınlıktan rahatsız olanlar, karakışı ve karanlığı özleyenler var'' dedi. 11 yıl önce hayal gibi görülen nice taleplerin bugün gerçeğe dönüştüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, ''İşte Muğlalı Kışlası diye bir kışla var mı artık? Bu ismi hangi iktidar kaldırdı, biz kaldırdık. Niye? Talep buydu. Bunu yapan iktidar burada, huzurunuzda. Eğer bugün Türkiye'de iki kişiden bir tanesi AK Parti diyorsa bunun sebebi işte budur'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan Erciş'te yaptığı konuşmada da demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestliğini değerlendirdi. 10 yıl önce Türkiye'de kızların okullara başörtülü olarak gidemediğini, şimdi ise gidebildiklerini hatırlatan Erdoğan, "Bu hangi iktidarla oldu? Onun için bir olacağız, onun için beraber olacağız ve bu ülkede başı açık, başı kapalı yavrularımız el ele bu okullarda okuyabilecekler. Ayrımcılığı ortadan kaldırmak budur, ama yıllarca bu ülkede, ben de bir baba olarak yavrularımla bu acıyı yaşadım. Birçok okuyamayan yavrularımız oldu, kendileri gözyaşına boğuldu, anneleri gözyaşına boğuldu, ama şimdi bunların hepsi bitti" ifadesini kullandı. Başörtülü kadınların artık devlet dairelerinde de görev almaya başladığını vurgulayan Erdoğan, "Ne oldu, Türkiye yıkıldı mı, battı mı? Buyur o da ekmeğini kazanıyor, bu da ekmeğini kazanıyor. Hepsi bu ülkenin vatandaşı, eşit şartlarda artık devlette görev almaya başladı. Hangi iktidarla? İktidarımızla. Bugüne kadar hep önümüze set çektiler, ama şimdi hamdolsun bu setler, bariyerler aşıldı" dedi. Bu arada Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesini dolaşırken kirli dereyi görünce belediyeye tepki gösterdi. nbsp;Erdoğan, "Pisliği görüyor musunuz, insanı hasta eder" dedi. nbsp;
nbsp;Oğuzhan Şahin - Raşit Aydoğan VAN


nbsp;Kirli dere Başbakan'ı kızdırdı, Bu ne hâl kardeşim!

ERDOĞAN'I ALNINDAN ÖPTÜ

Başbakan Erdoğan'ın Ateş ailesinin evine 34 yıl aradan sonra yaptığı ikinci ziyaret aileyi duygulandırdı. Erdoğan'ın eşi Emine Hanım ile kızı Sümeyye'nin de eşlik ettiği ziyaret sırasında Mehmet Ateş'in annesi, Başbakan'ı alnından öptü. Ziyarette Erdoğan'a aşure ve kahve ikram edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...