Mancini'nin olmazsa olmazları

Mancini'nin olmazsa olmazları

SPOR Haberleri

Takımı yavaş yavaş tanımaya başlayan Mancini, herkese şans verdiğini gösterirken, en fazla forma verdiği isim de Chedjou ve Muslera oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında 5. maçını Kayserispor deplasmanında oynadı ve sarı-kırmızılı takım kritik karşılaşmadan 4-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. İtalyan hoca, bu 5 maçlık sürede her geçen gün takımını daha fazla tanımaya başlarken, futbolcularına da bir anlamda ''herkesi görmek istiyorum'' mesajı verdi.Roberto Mancini'nin, Galatasaray'ın başında çıktığı 5 karşılaşmada ilginç bir uygulaması da gözlerden kaçmadı. İtalyan hoca bu 5 karşılaşmada sakatlığı devam eden Hamit Altıntop, yedek kaleciler Aykut, Ufuk, Eray ve A 2 takımında yer alan Yiğit Gökoğlan dışında kadrosunda yer alan tüm oyuncularına süre verdi.Her fırsatta daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu söyleyen Roberto Mancini bu tercihleri ile takımı daha hızlı tanımak ve her oyuncunun maç performansını görmek istediği mesajını veriyor. İtalyan hoca Kayserispor deplasmanında son olarak hiç şans vermediği Engin Baytar'ı 90. dakikada oyuna sürdü. Mancini daha önce de fazla forma şansı bulamayan Yekta, Ceyhun, Aydın gibi isimleri de sahaya sürerek performanslarını görmüştü.
EN FAZLA CHEDJOU ŞANS BULDU
Roberto Mancini, göreve gelmesinin ardından 5 maçı geride bırakırken, kendisi için önemli olan oyuncuların da kim olacağının sinyallerini verdi. Muslera, İtalyan hocanın tüm maçlarında da 90 dakika sahada kalırken, Uruguaylı kalecinin ardından Mancini tarafından en fazla süreyi Chedjou almayı başardı. Chedjou Galatasaray'ın oynadığı son 5 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalırken, Mancini tarafından en fazla süre verilen isim oldu.
Kamerunlu savunmacının ardından ise en fazla süreyi golcü oyuncu Didier Drogba aldı. Kopenhag maçında 86. dakikada oyunda çıkan Drogba, diğer 4 karşılaşmada da 90 dakika sahada kaldı. Akhisar Belediyespor maçında cezaları nedeniyle oynayamayan Selçuk ve Melo da diğer 4 karşılaşmada 90 dakika sahada kalarak, İtalyan hocanın en çok kullandığı isimler arasında yer aldı.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...