Kayseri Galatasaray maçı golleri, özeti (Kayseri 2 Galatasaray 4)

Kayseri Galatasaray maçı golleri, özeti (Kayseri 2 Galatasaray 4)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mancini'nin takımı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. G.Saray Akhisar yenilgisinden sonra üçüncü maçını da kazandı. Goller Sneijder, Chedjou, Burak, Drogba imzalı

Devler Ligi'nde Kopenhag galibiyetiyle moral bulup bir üst tur hayali kuran nbsp;Galatasaaray, nbsp;Spor Toto Süper Ligi'nde de nbsp;Kayserispor'u yenip puan cetvelinde üst sıralara çıkmak istiyordu. Takım Kayseri'ye inip otobüse bindiğinde sarı-kırmızılı taraftarlar Bülent Tulun'u görememiş, eleştirilere anlam veremeyen Mancini'yi de yine arka koltukta görmüştü. Taraftar kendinden emin; ne de olsa geride kalan 36 maçta Galatasaray 23, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet almış, 12 maç ise berabere sonuçlanmış. Bir de kulübün 108. kuruluş yıldönümü olunca, iyi bir galibiyet neden olmasın?.. nbsp;Mancini yabancı kontenjanı nedeniyle Kayseri karşısına yerli tercihini Sabri ve Umut'tan yana kullanmış. 12'de Burak uzaklardan şansını denedi. 14'te Burak ceza yayının üzerinden topu yuvarladı, formda Sneijder kaleciyi avladı:1-0. 25'te Sneijder, Umut ve Selçuk organizasyonunda Chedjou ceza sahasına girdi ve golünü attı: 2-0. 44'te Chedjou omuz atınca ceza sahasında Ömer Bayram yerde kaldı; Hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasının, Mouche ise topun başındaydı: 2-1. Tam ilk yarı böyle bitecek derken 45+1'de kontratak yiyen G.Saray defansı Dany'nin hatası ve Jaja'nın fırsatçılığıyla soyunma odasına 2-2'lik beraberlikle gitti.
İlk yarının sonunda sakatlanan Sneijder 2. yarıda yerini Emre'ye bıraktı. 57'de Emre Burak'a asistledi, 63 günlük suskunluğunu bozan Burak golünü nihayet yazdı: 3-2. Drogba da boş durmadı 74'te frikikten golünü kaydetti: 4-2. İtalyanlar dünyanın en iyi savunmacılarıdır. Mancini de İtalyan ya; 79'da Burak'ın yerine Ceyhun'u alarak ilk yarıdaki şoku yaşamamak için savunmaya ağırlık verdi. 88'de Selçuk kaleciyi geçemedi. Mancini yönetimindeki G.Saray'ın çıkışı sürüyor. 2 hafta sonra karşılaşacağı F.Bahçe'ye de göz dağı veriyor.

G.SARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCİNİ:
2 gol atınca maçı erken bıraktık
G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini galibiyet sonrası futbolcularına mesaj içeren açıklamalar yaptı. "Önemli bir karşılaşmaydı. 30 dakika iyi oynadık, iki gol bulduk ve daha da bulabilirdik. Oyunu erken bıraktık ve maçı zora soktuk. Bu hataydı. Eğer atmanız gereken golleri atmazsanız, rakip atar ve sizi yakalar, böyle oldu nitekim" diyen İtalyan hoca, "İkinci yarı yapmamız gerekeni yaptık ve kazandık. Bu hataları yapmamak için çok çalışmalıyız. Defans anlamında çok fazla beraber çalışma fırsatı bulamadık; bu da etken. Sneijder'i belinde hafif ağrı olduğu için oyundan aldım; yoksa çok iyi oynuyordu" açıklaması yaptı. nbsp;Maç öncesi saha içinde arkadaşlarını toplayıp taktik konuşma yapması eleştiri alan Drogba konusuna da değinen Mancini, "Ben de futbolcuyken takımda lider oyuncuydum ve diğer futbolcularla konuşurdum. Drogba da lider bir oyuncu. Futbolcularla böyle konuşmalar yapması normal" sözlerini kullandı.

GALATASARAY'DA İLKLERİN GECESİ
G.Saray Kadir Has'da kazanırken birden fazla ilki de bir arada yaşadı. Umut Bulut bu sezon ilk defa 11'de maça çıkarken vasat bir görüntü çizdi. Cimbom'un Kamerunlu tandem oyuncusu Chedjou ise sarı-kırmızılı formayla ilk golüne imza attı. Bu golü hazırlayan Selçuk İnan bu sezon ilk defa bir lig maçında asist yaptı. Geldiği günden beri frikiklerde topun başına geçen ve Selçuk'un verimini düşürmekle eleştiri alan Didier Drogba da G.Saray'da ilk frikik golünü kaydetmenin sevincini yaşadı.

Wesley Sneijder öyle bir açıldı ki...
G.Saray'da Fatih Terim dönemindeki futboluyla eleştirilen ve takımın başına Roberto Mancini'nin gelmesiyle müthiş bir çıkış yaşayan Wesley Sneijder Kayseri'de de golünü attı. 15 Ekim'de A Milli Takım'ın Hollanda'ya mağlup olduğu maçtaki golüyle çıkışının sinyalini veren Hollandalı yıldız ardından lig maçında Karabük'ü iki golle yıktı. Sonrasında Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'ı dağıtan Aslan'ın bir golüne imza atan futbolcu dün de Kayseri'de takımının ilk golünü atan isimdi. Wesley böylece 13 günde çıktığı 4 maçta 5 gol bularak kelimenin tam anlamıyla patlama yaptı. Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus beraberliği ve sonrasında ligde gelen Akhisar mağlubiyetinin moralleri bozduğu günlerde Mancini ısrarla Sneijder'ı överek, "O dünya çapında bir oyuncu. Gerçek Sneijder'i benim gelişimle birlikte yakında göreceksiniz" açıklamaları yapmıştı. Wesley hocasını haklı çıkardı. Öte yandan Mancini ilk yarıdaki sert bir darbeye maruz kalan ve belinde ağrı olan Sneijder'i ikinci yarıda sahaya sürmedi.

HASTA KRAL GÜLDÜ
Galatasaray'da son haftaların suskun ismi Burak Yılmaz, Kayserispor karşısında gol hasretini ofsayt kokan pozisyonda dindirdi. Sarı-kırmızılı futbolcu, son olarak Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda oynanan Bursaspor karşılaşmasında fileleri sarsmıştı. O mücadeleden bu yana Süper Lig'de üst üste 6 karşılaşmada, diğer bir deyişle 63 gündür gol atamayan yıldız futbolcu, kaçırdığı pozisyonlar sonrasında eleştirilerin odak noktası olmuştu. Burak Yılmaz eğer dün Kayserispor deplasmanını da boş geçseydi, 2006-2007 sezonunda sarı-kırmızılıların efsane ismi Hakan Şükür'ün 6 maç gol atamama rekorunu da geçmiş olacak ve bu kulvarda yalnız kalacaktı.
Burak Yılmaz, attığı golle kariyerinde Kayserispor filelerini 10. defa havalandırdı. Kral, böylece kariyerinde en çok gol attığı takım sıralamasında Kayserispor'u zirveye taşıdı. Süper Lig'de bu sezon toplam 3 gole ulaşan Burak Yılmaz, karşılaşmanın son bölümünde Teknik Direktör Roberte Mancini'nin skoru koruma isteği sebebiyle oyundan alındı. İtalyan hoca, 90 dakika sonra yaptığı açıklamada Burak Yılmaz'ın gol atmasının olumlu olduğunu belirterek, "İlk yarıda daha da fazla atabilirdi. Ancak Burak'ın daha çok çalışması gerek" ifadesini kullandı.

'Sabri Reyiz' coşturdu!
Maçın bitimiyle birlikte G.Saraylı taraftarlar Sabri'yi tribünlere çağırarak üçlü çektirmek istedi. Kaptan taraftarın isteğini kırmadı ve tribünlere gidip üçlü çektirerek galibiyet coşkusunu katladı. Bu arada Cimbom'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Juventus evinde Genoa'yı 2-0 yenerken Kopenhag deplasmanda Randers'la 1-1 berabere kaldı

Aysal tribünden izledi

Geçen sezon deplasmanlara pek gitmeyen Başkan Ünal Aysal artık takımı hiç yalnız bırakmıyor. Aysal özel uçağıyla maç günü Kadir Has Stadı'na giderek takıma destek verdi. nbsp;Aysal'ın yanında yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül de vardı.

Prosinecki: Küçük hatalar!
Kayseri Teknik Direktörü Robert Prosinecki, "Böyle bir mağlubiyeti hak etmedik. Ligin sonunda yer almamız ve taraftarımızı üzmemiz beni de etkiliyor. İkinci yarıda küçük hatalardan dolayı yediğimiz goller bizi üzdü" açıklamasında bulundu.

Birbirimizi uyardık
G.Saray file bekçisi Fernando Muslera, "Yarım saat çok iyiydik ve goller bulduk. Sonrasında konsantrasyon kaybı yaşadık. Devre arasında birbirimizi uyardık. İkinci yarıda çok iyi mücadele verdik ve sahadan galibiyetle ayrıldık, mutluyuz" sözlerini kullandı.

TWITTER'DAN

Önce suskun kral Burak Yılmaz sessizliğini bozdu. Sonra da Didier Drogba frikiklerdeki şanssızlığını kırdı. Daha ne olsun
nbsp;@esrabindokuzyuz

Burak Yılmaz gol attı. Var sen düşün ne kadar gol pozisyonuna girdik!
@mstalatas

Sneijder, Burak ve Drogba gol atar dedim üstüne bir de Chedjou attı tadından yenmez oldu. Aslan geri döndü. Tebrikler
@mehmetsimsekk

O değilde ben bu DROGBA'nın 35 yaşında olduğuna inanmıyorum arkadaş :)
@atakan_ua16

Maç bitince rakip oyuncularla sarmaş dolaş, gülerek sahadan ayrılan takıma Galatasaray denir.
@harikagamzeli

nbsp;Kayseri Galatasaray maçı golleri, özeti (Kayseri 2 Galatasaray 4)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...