Ersun Yanal - Aykut Kocaman'ı solladı, Gümbür gümbür

Ersun Yanal - Aykut Kocaman'ı solladı, Gümbür gümbür

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, sonrasındaki 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Ersun Yanal, Aykut Kocaman'ı solladı, golcüler 15 takıma fark attı.

Fenerbahçe, Erciyes'in ardından, Gaziantep'i de devirerek yeni bir galibiyet serisine başlarken, şampiyonluk inancını da perçinledi. Sezona Konya Torku deplasmanında aldığı 3-2'lik mağlubiyetle başlayınca ağır eleştirilere maruz kalan Ersun Yanal sonrasındaki 8 haftada 7 galibiyet, 1 beraberliğe imza atarken, Aykut Kocaman'ın 3 sezonundaki ilk 9 hafta performansını geride bıraktı. Süper Lig'deki 9 yıllık kariyerinin en iyi ikinci 9. hafta derecesine ulaşan ve bu hafta Bursa'yı yenmesi halinde kariyer rekoru kıracak olan Ersun Hoca, oynattığı atak futbolla da tribünlerin gönlünü kazanmayı bildi. Fenerbahçe, 9 maçta rakip ağları 21 kez havalandırarak en skorer takım olurken, hedef 1988-89 sezonunun 103 gollük rekoru olarak belirlendi.Efsane sezonda ilk 9 haftayı 20 golle geçen sarı-lacivertliler, hem rekora hem şampiyonluğa inanırken, golcülerin performansı bu iddiayı güçlendiriyor. Zira Fenerbahçe'nin Kuyt, Sow, Webo ve Emenike'den oluşan forvet hattı 21 golden 16'sına imza atmış durumda. Kuyt ve Sow 5'er golle krallık yarışında zirveyi kovalarken, Webo ile Emenike de 3'er golle bu ikiliye destek veriyor. Dört oyuncunun toplamda Süper Lig'deki 17 rakipten 15'ini (Sivas ve Kasımpaşa'nın 16'şar golü var. Kasımpaşa'nın 1 maçı eksik) geride bırakıyor olması Fenerbahçe'nin rekor sevdasını perçinliyor. Bu arada forvete 1'er golle destek veren Alper, Caner, Emre, Alves ve Yobo'nun toplam 5 golle Kayserispor kadar skor üretmesi de önemli bir başarı.
Sezona şampiyonluk şarkılarıyla başlayan, kadrosundaki 24 oyuncusuyla büyük bir kenetlenme yaşayan ve başarılarla dolu Aykut Kocaman döneminin üstünde bir performans sergileyen Fenerbahçe'nin Ersun Yanal'la rekor ve şampiyonluk hedefine ulaşıp ulaşamayacağını sezon sonunda göreceğiz. Ancak CAS darbesine ve yaşanan önemli sakatlıklara rağmen şu an itibarıyla sarı-lacivertlilerin yürüyüşünün rakiplerine korku verdiğini söylemek mümkün. nbsp;M.EMİN?ULUÇ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...