Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayati Yazıcı'dan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

/ Kaynak: İHA
Hayati Yazıcı'dan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ülkemizde yaşayan her bireyin kişisel ideolojisini yönetime yansıtma imkânı bulduğu Cumhuriyet, demokrasinin gerektirdiği devinimin de can suyudur. Türkiye mozaiğinin barış ve bağlılık içinde yaşamasına imkân veren Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde, tüm halkımızın mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum" dedi.Bakan Hayati Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.Yazıcı, Cumhuriyet ruhu ile beslenen demokratikleşme hareketlerinin, bugün de tüm hızıyla devam etmekte olduğunu belirttiği bayram mesajına şöyle devam etti:"Zira yerinde sayan bir yönetim anlayışı kaybetmeye mahkûmdur. Dünyanın değişen konjonktürel yapısına uyum sağlayamayan bir idare diğer devletlerin gerisinde kalarak gelişimin bir parçası olamaz. Bizim de tüm çabamız, toplumun her kesiminden bireyin kendini özgürce ifade edebildiği, tüm vatandaşlarımızın devletin imkânlarından adil biçimde yararlandığı bir refah toplumunu oluşturmak doğrultusundadır. Bizler devraldığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirerek, hak ve özgürlükleri genişleterek, ülkemizi dünyada çok daha güçlü bir konuma ulaştırarak, yeni dünya düzeninde yerimizi almaktayız.
Yüzyıllar boyu emperyalizme karşı savaşmış, adaletli yönetim anlayışını gittiği her yere götürmüş, farklı kültür ve inançtan insanların hoşgörü ve kardeşlik içinde bir arada yaşamasını sağlamış olan Osmanlı Devleti yorgun düştüğünde; tarihinde birçok kahraman çıkarmış milletimiz, yeni bir yıldız parlattı: Mustafa Kemal Atatürk."Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasından hemen sonra gelen yapılanmanın bir anda ortaya çıkmadığını sözlerine ekleyen Yazıcı, "1808 Sened-i İttifak'a kadar uzanan demokratikleşme hareketleri, yıllar içinde olgunlaşarak I. ve II. Meşrutiyetin ilanları ile pekişti. Osmanlı Devleti'nde başlayan demokratikleşme kıvılcımları, Türkiye Cumhuriyeti alevine dönüşürken Atatürk'ün, "Milletimizin karakterine ve adaletine en uygun idare" olarak tanımladığı Cumhuriyet, birçok sosyal ve siyasi hakkın önünü açtı."
Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan unsurları bir arada tutarak, ulvi değerler paydasında birleştirildiğini vurgulayan Bakan Yazıcı, " Her geçen yıl demokrasi kavramını daha çok içselleştiren halkımız, Cumhuriyet Bayramı'nı da büyük bir coşkuyla kutlamaktadır. Atalarımızın vermiş olduğu mücadelenin meyvesi olan Cumhuriyete sahip çıkan 76 milyon vatandaşımızla birlikte bayram sevincini paylaşıyoruz. Ülkemizde yaşayan her bireyin kişisel ideolojisini yönetime yansıtma imkânı bulduğu Cumhuriyet, demokrasinin gerektirdiği devinimin de can suyudur. Türkiye mozaiğinin barış ve bağlılık içinde yaşamasına imkân veren Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde, tüm halkımızın mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...