Vettel tarih yazdı, finişte lastik yaktı

Vettel tarih yazdı, finişte lastik yaktı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Formula 1'de Hindistan Grand Prix'sini kazanan Sebastian Vettel, bu başarısıyla 4 defa üst üste şampiyon olan en genç isim oldu.

Sezonun 16. yarışı olan Hindistan Grand Prix'sinde damalı bayrağı ilk sırada gören Sebastian Vettel, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu sezon 10'uncu yarışını kazanan Alman pilot, Alonso ile puan farkını 115'e çıkararak mutlu sona ulaştı. 26 yaşındaki Alman pilot, Formula 1'de Arjantinli Juan Manuel Fangio ve vatandaşı Michael Schumacher'den sonra üst üste 4 şampiyonluk yaşayan üçüncü pilot oldu. Vettel ayrıca, 4 kez üst üste şampiyon olan en genç pilot unvanını alırken, Red Bull'un da 4. defa markalar şampiyonluğuna ulaşmasını sağladı. Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Noida kentindeki Buddh Pisti'nde 60 tur üzerinden koşulan yarışa, ilk sırada başlayan Vettel, henüz ikinci turda pite girmesine rağmen 33. turda liderliği eline geçirdi ve damalı bayrağı görene kadar bırakmadı. Vettel'i, Mercedes'ten Rosberg ve Lotus'tan Grosjean takip etti. Ferrari'nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso ise, nbsp;8. sıradan start aldığı yarışın başlangıcında Webber ile girdiği mücadelede otomobilinin ön kanadını kaybetti ve yarışı 11. sırada bitirdi. Formula 1'de sezonun 17. yarışı Abu Dabi Grand Prix'si, 3 Kasım'da düzenlenecek.Finiş çizgisini geçtikten sonra mutluluğunu tarif edecek söz bulamadığını söyleyen Vettel, "Söyleyebilecek birkaç kelime bulmak sanki yıllar sürdü. Çok fazla şey söylemek isteyip dilinizden tek bir kelime çıkmadığı anlar vardır. Bu da öyle bir andı. Arabaya binip takımdaki herkes için kazanmak ve neyim varsa ortaya koymak benim için bir zevk" diye konuştu.



ELEŞTİRİLERE CEVABI PİSTTE VERDİ
Finişte lastik yaktı
Sebastian Vettel start-finiş düzlüğünde arabasıyla kendi ekseni etrafında dönüp, lastik yakarak şampiyonluğunu kutladı. Bunu daha önceden planlamadığını itiraf eden Alman pilot, "Benden normal prosedürü uygulamam istedi ama kendi kendime bu kez değil dedim. Genellikle böyle şeylere izin verilmez fakat bu sefer bana bu hareket çok doğru geldi. Bence taş gediğine oturdu. Yanlış bir şey yapmadığım halde yuhalandım. Gerekli cevabı pistte vermek istedim" ifadelerini kullandı.





nbsp;Vettel tarih yazdı, finişte lastik yaktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...