Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çanakkale'de insanlık dersi

/ Kaynak: İHA
Çanakkale'de insanlık dersi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çanakkale'de asgari ücretle çalışan İrfan Gültekin, arabalı vapurunda bulduğu 10 bin 100 lira ve kredi kartları olan çantayı sahibine teslim etti

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir fabrikada asgari ücretle çalışan İrfan Gültekin, arabalı vapurunda bulduğu içerisinde 10 bin 100 lira ve kredi kartları olan çantayı sahibine teslim etti. İki çocuk babası İrfan Gültekin (34), Gelibolu'dan Lapseki ilçesine geçmek için bindiği arabalı vapurunda unutulan bir çanta olduğunu fark etti. İçerisine baktığında bir miktar nakit para olduğunu gören Gültekin, çantadaki kartvizit sayesinde sahibine ulaşarak paranın Biga ilçesinde yaşayan İbrahim Şiran'a (58) ait olduğunu belirledi. İrfan Gültekin, bir gün sonra fabrikadan çıkışının ardından çantayı sahibine teslim etti. İrfan Gültekin, "Parayı yolculuğum esnasında gemide bırakılmış halde tesadüfen buldum. Çantanın içerisindeki kredi kartlarından ve telefon numaralarından bakarak çantanın İbrahim Şiren'e ait olduğunu öğrendim. Kendisini arayıp, çantasının bende olduğunu izah ettim. Ben arayıncaya kadar İbrahim Şiren ağabeyimin çantasını kaybettiğinden haberi yoktu. Çantasının bende olduğunu ve kafasının rahat olması gerektiğini söyledim" dedi. Çantanın içerisindeki nakit parayı ilk etapta saymadığını ifade eden Gültekin, sahibini arayıp kontrol ettikten sonra 10 bin 100 lira nakit olduğunu gördüğünü söyledi. Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir fabrikada asgari ücretle işçi olarak çalışan Gültekin, "Benim olmayan bir şeyi sahiplenmem mümkün olamazdı. Bir an önce sahibine vermek için sabırsızlıkla bekledim" diye konuştu. İçerisinde 10 bin 100 lira nakit para ve kredi kartları olan çantasını kaybeden İbrahim Şiren ise, "Keşan'a gitmek için Lapseki-Gelibolu hattında çalışan feribotlara bindim. Elimde taşıdığım çantamı dışarıda unuttum. Feribot yanaşınca arabama binip hareket ettim. Koru Dağları'ndayken İrfan kardeşim telefon etti ve bu hadisenin yaşadığını söyledi. 'Ağabey sen merak etme çantanı buldum, emin ellerde, sonra dönüşte alırsın' dedi. İçinde 2-3 bin lira para olabileceğini bana söyleyince ben kendisine 10 bin lira küsuratlı bir miktar olabileceğini ilettim. Bana 'Ben paraları saymadım ağabey' deyince saydı ve 'Doğru' dedi. Çantada o kadar para olduğunu da bilmiyordu. Çantayı bulduğu zaman cüzdanıma bakmadı ve cüzdanımda kaç para olduğunu da bilmiyordu. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Gültekin, daha sonra bulduğu çantayı sahibi İbrahim Şiren'e teslim etti.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...