Lise geçiş sınav sorularına polis ve jandarma 'kalkanı'

Lise geçiş sınav sorularına polis ve jandarma 'kalkanı'

EĞİTİM Haberleri

Önümüzdeki ay sonunda yapılacak olan liseye yerleştirme sınavları için alınacak güvenlik tedbirleri filmleri aratmayacak.

Önümüzdeki ay sonunda yapılacak olan liseye yerleştirme sınavları için alınacak güvenlik tedbirleri filmleri aratmayacak. Buna göre hazırlanan cevap kâğıtlarının ve soru kitapçıklarının olduğu kilitli sınav kutuları kapalı kasa kamyonlarla il ve ilçe sınav merkezlerine teslim edilecek. Sınav evrakının il ilçe ve belde ve köylere nakledilmesi, saklanması ve korunması aşamalarında emniyet ve jandarma yetkilileri her türlü tedbiri alarak tetikte bekleyecek. Sınavların tamamlanmasının ardından cevap kağıtlarını toplayacak olan görevliler bu evrakları bina sınav komisyonuna teslim edecek ve komisyon ise seri numaralı güvenlik kilidi ile kutuyu kapatıp görevli kuryelere tutanakla teslim edecek. Kilitli kutuların içinden ders adlarının yazılı olduğu üç farklı sınav güvenlik poşeti çıkacak. Örneğin birinci gün yapılacak sınav Türkçe ise Türkçe dersine ait poşetten sınav yapılacak sınıf sayısı kadar alt poşetler çıkacak. Derslere ait sınav poşetleri okul müdürlerinden tutanakla imza karşılığında teslim alındıktan sonra görevli öğretmenler tarafından 20 kişilik sınıflara götürülecek. nbsp; Gökhan Kaya Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...