Times 'Demir İpek Yolu, Cumhuriyet bayramında açılıyor'

Times 'Demir İpek Yolu, Cumhuriyet bayramında açılıyor'

GÜNDEM Haberleri

İngiliz Times gazetesi, yarın açılışı yapacak Marmaray'ı 'Demir İpek Yolu, Cumhuriyet bayramında açılıyor' cümlesiyle sayfasına taşıdı.

Marmaray Projesi'ni "Demir İpek Yolu" olarak niteleyen Times gazetesi, ilk kıtalararası demiryolu tünelinin açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılacağına dikkat çekti. Haberde, tünelden İstanbul ile Bakü arasında sefer yapacak hızlı trenlerin geçeceği, Avrupa'yı Çin'e bağlayan Trans Sibirya Demiryolu Hattı'na alternatif bir rotanın ortaya çıkacağı vurgulandı.
Tünelin depreme dayanıklı inşa edildiğini de aktaran İngiliz gazetesi, Osmanlı Sultanı I. Abdülmecid'in iktidarda olduğu 1860'da bir Fransız mimarın benzer bir proje hazırladığını ancak projenin o dönemde imkansız bulunduğunu hatırlattı.
Times, Marmaray, üçüncü köprü, Marmara ile Karadeniz'i birleştirecek kanal ve yeni havalimanı preojelerinin İstanbul'u bölgesel bir bağlantı noktası yapacağını vurguladı. Gazete bununla birlikte havalimanı ve köprü inşaatının oluşturacağı çevresel sorunlara da dikkat çekti.(Ntv)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...