Çin ve Japonya arasında adalar krizi

/ Kaynak: AA
Çin ve Japonya arasında adalar krizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya ile arasında "adalar krizi" bulunan Çin'e ait 4 geminin, ihtilaflı adaların bulunduğu Japon karasularına girdiği bildirildi.

Japon sahil güvenlik ekipleri, "yerel saatle 10:00'da 4 geminin Senkaku adalarını çeviren sulara girdiğini ve yaklaşık 2 saat sonra bölgeden ayrıldığını" belirtti. Japonya Başbakanı Şinzo Abe dün adalar konusunda statükonun zorla değiştirilmesinin hoşgörüyle karşılanmayacağını söylemişti.

Doğu Çin Denizi'nde iki ülke arasında soruna neden olan adalar Çin'de ''Diaoyü'', Japonya'da ise "Senkaku" olarak biliniyor. Adalar üzerinde Çin ve Japonya ile Tayvan da hak iddia ediyor. Gerginlik Japonya'nın geçen yıl eylülde adalardan bazılarını ''kamulaştırma'' kararı almasının ardından artmıştı. Çin ise Japonya'nın bu çıkışına adaların bulunduğu bölgeye ardı ardına gözetleme gemileri göndererek cevap vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...