Norveç Kralı Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: AA
Norveç Kralı Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Norveç Kralı 5. Harald, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle 5-7 Kasım tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ziyaret, Türkiye ile Norveç arasında diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1926'dan bu yana devlet başkanı seviyesindeki ilk ziyaret olacak. Ankara'da 5 Kasım'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak. Ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların artırılmasına yönelik ilave imkanlar üzerinde de durulacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Norveç, petrol ve doğalgaz üreticisi olmasının yanında yenilenebilir enerji kaynakları alanında da önemli teknolojik birikim ve tecrübeye sahip. Bu çerçevede konuk Kral, Ankara'daki programı kapsamında 6 Kasım'da "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanında Türkiye-Norveç Ortaklığı Forumu"nun açılışına katılacak.

Konuk Kral, resmi temaslarını tamamladıktan sonra 7 Kasım'da İstanbul'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecek. Norveç Kralı 5. Harald'ın Türkiye'yi ziyareti, dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilip derinleştirilmesi yönündeki karşılıklı arzu ve iradenin en üst düzeyde teyidine vesile olacak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek görüşmeler, Norveç ile ilişkilerin her alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...