Kralice Serena bu yıl da zirvede

Kralice Serena bu yıl da zirvede

SPOR Haberleri

TEB BNP Paribas WTA Tenis Turnuvası'nda Çinli Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle 2-1 yenen ABD'li Serena Williams, üst üste ikinci defa şampiyon oldu.

Serena Williams, üçüncü ve son defa İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası'nda mutlu sona ulaştı. Çinli Li Na'yı 2-1'lik skorla deviren ABD'li raket üst üste ikinci, toplamda üçüncü WTA şampiyonluğunu kazandı. Maça iyi başlayan Li Na, rakibine hiç servis kırma şansı tanımadığı ilk seti 6-2 alarak sürpriz yaşattı. İkinci setin başında toparlanan Serena, 3-0 öne geçmeyi başardıysa da maçı bırakmayan Li Na, kaybettiği servisi geri alarak durumu 3-3'e getirdi. Servis attığı oyunu kazanarak 4-3 öne geçen Serena, sekizinci oyunda sıfıra karşı servis kırarak büyük avantaj yakaladı. Set için servis attığı oyunda iki defa set puanından yararlanamayan Serena, iki servis kırma puanı çevirdikten sonra bulduğu üçüncü şansı değerlendirdi ve 6-3'lük sonuçla durumu 1-1 yaptı.Son sette ise tek taraflı bir oyun vardı. Kortu tam anlamıyla domine eden Serena, Li Na'ya oyun alma şansı dahi tanımadı ve 6-0'la seti kazanarak şampiyonluğa ulaştı. ABD'li yıldız bu başarısıyla, WTA şampiyonasını dört veya daha fazla kez kazanan dördüncü oyuncu oldu. Serena Williams, bu turnuvayı daha önce 2001, 2009 ve 2012'de kazanmıştı. 32 yaşındaki raket ayrıca WTA şampiyonasını kazanan en yaşlı oyuncu olmayı da başardı. Geçen sene 31 yıl 1 aylıkken şampiyon olan Serena, kendine ait rekoru 32 yıl 1 ayla yenilemiş oldu.


'Kazandığıma inanamıyorum'
İlk setin sonunda kendinden umutsuz olduğunu itiraf eden Serena Williams, "İkinci setin ilk oyunundan sonra ne oldu anlamadım. Bir anda bağırmaya başladım. Çok yorgun ve bitkindim ama ne yapabileceğimi görmek istedim. Sonunda başardığım için çok mutluyum ama buna inanamıyorum" dedi. Üst üste ikinci, toplamda üçüncü defa İstanbul'da şampiyon olan Serena büyük para ödülünün de sahibi oldu. Turnuvayı yenilgisiz olarak tamamlayan ABD'li raket, toplam 2 milyon 145 bin dolar kazandı. Li Na ise 1 milyon 90 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Serena, bu zaferle birlikte bu yılki kazancını 12 milyon dolara çıkardı. Öte yandan turnuvada toplam 6 milyon dolar dağıtıldığı açıklandı. Murad TAMER


Serena birden canlandı
İstanbul'da kazanmaya çok yaklaşan Çinli tenisçi Li Na, "Birinci setin sonunda hiç enerjim kalmamış gibi hissettim. Çünkü 5 gündür üst üste maçlar yaptım ve her bir rakip dünyanın en iyi 8 tenisçisinden biriydi. Bu turnuvada tek bir kolay maç olmadı. Çok gergindim. Nerede ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Çok fazla hata yapmadım. Maç başladığında Serena sanki ölü gibiydi. Final setinde ise bir anda 180-190 km'de servisler atmaya başladı. Nasıl oldu hiçbir fikrim yok" diye konuştu.



Çiftlerde Asyalılar güldü
Turnuvanın çiftler finalinde Peng Shuai (Çin)/Hsieh Su-Wei (Tayvan) ikilisi şampiyon oldu. Rus Ekaterina Makarova-Elena Vesnina çiftini 1 saat 46 dakika süren maçta 6-4 ve 7-5'lik setlerle yenen Peng Shuai/Hsieh Su-Wei ikilisi mutlu sona ulaşırken, 460 bin dolar para ödülü kazandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...