Gürcistan Cumhurbaşkanını seçti

/ Kaynak: İHA
Gürcistan Cumhurbaşkanını seçti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili'nin partisinden aday olan Giorgi Margvelaşvili dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi oldu

İlk sonuçlara göre oyların yüzde 62'sini alan Margvelaşvili, Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin partisinden aday gösterilen en yakın rakibi David Bakradze'yi geride bıraktı. 23 adayın yarıştığı seçimlerde Bakradze oyların yüzde 21'ini alırken seçimlere katılım oranı yüzde 46.6'da kaldı. nbsp;Seçim zaferinin ardından başkent Tiflis'te zaferini kutlayan Margvelaşvili, kendisini destekleyenlere teşekkür etti ve "Bu, hepimizin zaferidir," dedi. Kutlamalarda konuşan Başbakan İvanişvili, "Birlikte, hayalini kurduğumuz Gürcistan'ı inşa edeceğiz," dedi ve muhalefetle birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Margvelaşvili'nin kazandığının açıklanmasının ardından caddelere dökülen Başbakan Bidzina İvanişvili'nin koalisyon partisi Gürcistan Rüyası taraftarları uzun konvoylar oluşturdu. nbsp;Seçimlere ilginin az olması, Cumhurbaşkanının yetkilerini azaltmak için yapılması planlanan anayasa değişiklikleri ile ilişkilendiriliyor. Seçim Komisyonu, seçimlerde herhangi bir usulsüzlük yaşanmadığını açıkladı. nbsp;Sonuçların açıklanmasından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, destekçilerini sonuçlara saygı göstermeye çağırdı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...