Ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın doktoru erken tahliye oldu

/ Kaynak: İHA
Ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın doktoru erken tahliye oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın ölümüne sebep olmakla suçlanan doktoru Conrad Murray, 4 yıllık cezasını 2 yılda tamamlayarak erken tahliye edildi.

Taksirle adam öldürme suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Murray, California eyaleti kanunlarına göre, hapis yattığı her gün 2 gün olarak sayıldığından erken tahliye oldu. Murray, 2011 yılında 2 ay süren bir yargılama sonrası, şarkıcıya aşırı dozda anestezi ilacı vererek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmıştı. 2009 yılında Jackson için çalışmaya başlayan Murray, şarkıcının ölümünü soruşturan yetkililere verdiği ifadede, Jackson'ın uykusuzluk sorununu tedavi etmek için, şarkıcıya propofol adı verilen ilacı günlük olarak enjekte ettiğini belirtmişti.Soruşturmayı yürüten savcı, Jackson'ın hayatını kaybettiği gün doktorun ilacı Jackson'ın damarına zerk ettikten sonra şarkıcıyla ilgilenmediğini ileri sürmüştü. Murray'in avukatları ise, Jackson'ın ilacı kendi başına aldığını iddia etmişti. Conrad Murray, cezaevinde verdiği bir röportajda, Jackson'ın ölümüne sebebiyet verdiği iddiasını reddetmiş ve ölümünden 3 gün önce Jackson'ı ilacı kullanmayı bırakmaya ikna ettiğini ifade etmişti.Michael Jackson'ın ailesi ise doktora verilen cezayı az bulmuş ve ikinci dereceden cinayetle yargılanmasını talep etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...