Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınırda çilenin nedeni Bulgaristan

/ Kaynak: İHA
Sınırda çilenin nedeni Bulgaristan

YAŞAM Haberleri  / İHA

Edirne'de yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar Kapıkule yolunda 17 kilometre kuyruk oluşturdu.

Edirne'de yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar Kapıkule yolunda 17 kilometre kuyruk oluşturdu. Sıkıntının Bulgaristan tarafından Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan kaynaklandığı ileri sürülüyor. TIR şoförleri 24 saatten beri Türkiye'den Bulgaristan'a çıkış yapabilmek için sıra bekliyor. Kapıkule'de TIR kuyruğunda yaklaşık 24 saatten beri beklediklerini belirten TIR şoförleri, sorunlarına bir çare bulunmasını istediler. Daha önce Bulgaristan'da 770 Avro ceza yediğini belirten Tır şoförü Harun Özdemir, Bulgaristan tarafının çeşitli sebeplerden ceza uyguladıklarını kaydetti. 24 saattir kuyrukta beklediklerini dile getiren Samet Kocabaş, Edirne gişelerinden girdikten kısa bir süre sonra TIR kuyruğuna girdiklerini söyledi. Sıradaki en büyük sorunlarının takograflarını sırada arızalanması olduğunu belirten Kocabaş, "Bu nedenle Bulgaristan'da ceza yiyoruz. Bu yediğimiz cezalar nedeniyle firmalarımızla yüz yüze geliyoruz. Ticaret Odasının sahasında bulunan TIR parkının yapılmasını istiyoruz. Oradaki alan TIR parkı olarak düzenlenirse, biz istirahatlerimizi yapacağız, takograflarımız bozulmayacak. Kendimizi de güvende hissedeceğiz" dedi. Tır şoförü Hilmi Ersoy da uzun süredir kuyrukta olduklarını kimsenin kendilerine bir sıkıntısı ya da bir ihtiyacı olduğunu sormadığından yakındı.TIR şoförü Kadir Tekkaş 24 saatten beri kuyrukta olduğunu sabaha kadar uyuyamadan kuyruğun ilerlemesini beklediklerini ifade etti. Tır şoförleri ortak sorunlarından birinin de Bulgaristan'dan geçerken rüşvet vermek zorunda olduklarını ifade ettiler.


YOLDA MASA KOYUP ÇAY İÇİYORLAR
Uzun süre yolda beklemekten sıkılan TIR şoförleri yola masa koyarak dinleniyorlar. Sabah saatlerine çay demleyen TIR şoförleri, TIR'larının yanında çay içtiler. En büyük sıkıntılarından birinin yemek olduğunu dile getiren şoförler, sorunun bir anca çözülmesi gerektiğini ifade ettiler. TIR şoförlerinin kuyrukta beklemeleri devam ediyor.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...