Depreme karşı Türk-Japon iş birliği

/ Kaynak: İHA
Depreme karşı Türk-Japon iş birliği

YAŞAM Haberleri  / İHA

Merkezi Japonya'da bulunan Uluslararası Hyogo Derneği'nin üyeleri, "Hyogo-Türkiye Deprem Hazırlık Projesi" çalışmaları için Yalova'ya geldi.

Türkiye'nin muhtemel bir depreme daha hazırlıklı olması ve yaygın bir deprem müdahale stratejisi belirlenmesi yönündeki çabaların desteklenmesi için 'Hyogo-Türkiye Deprem Hazırlık Projesi' çalışmalarına başlandı. 31 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da protokolü imzalanacak proje öncesinde Yalova'ya gelen Japon heyetini Yalova AFAD Müdürü Bora Yalçın ve AFAD ekipleri karşıladı. Heyette Uluslararası Hyogo Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tomio Saito, 21. Yüzyıl Deprem Anıtı Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yoshiteru Murosaki, Afet Zarar Azaltma ve İnsani Yardım Kurumu Müdürü Musahiko Murata ile Hyogo Valiliği Afet Yönetim ve Planlama Bürosu Bölüm Başkan Yardımcısı Kenji Nisjijima yer aldı. Heyete Yalova AFAD binası gezdirildi. AFAD Müdürü Bora Yalçın ise, 17 Ağustos Marmara depremi ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili heyete bir brifing verdi. Heyet buradaki incelemelerinin ardından Bursa'ya geçti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...