Arda'nın 18'lik varisi Oliver, attığı golle kulüp tarihine geçti

/ Kaynak: AA
Arda'nın 18'lik varisi Oliver, attığı golle kulüp tarihine geçti

SPOR Haberleri  / AA

Real Betis'i 5-0 yenen Atletico Madrid'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Oliver Torres, maçın 14. saniyesinde attığı golle kulüp tarihine geçti.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında sahasında oynadığı maçta Real Betis'i 5-0 yenen Atletico Madrid'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Oliver Torres, maçın 14. saniyesinde attığı golle kulüp tarihine geçti.Atletico Madrid'de milli yıldız Arda Turan'ın varisi olarak gösterilen 18 yaşındaki Oliver, Türk futbolcunun sakatlığından dolayı kadro dışında olması nedeniyle teknik direktör Diego Simeone tarafından Real Betis maçında ilk 11'de sahaya çıkarıldı. Oliver, maçın henüz 14. saniyesinde topu ağlara göndererek, Atletico Madrid tarihinde en erken gol atan futbolcu oldu. La Liga'da en erken gol, 20 Ocak 2008 tarihinde oynanan Valladolid-Espanyol maçının 7. saniyesinde attığı golle Joseba Llorente'ye (Valladolid) ait. Oliver de, La Liga'da en erken gol atan futbolcular sıralamasında onuncu sırada kendine yer buldu. Maç sonrası basına açıklama yapan Oliver, "Golü nasıl kutlayacağımı bilemiyordum. Şansım var ki, hemen arkadaşlarım yanıma geldi ve kendimi kaybetmedim. Tribünlere baktım çünkü babamın doğum günü ve golü ona adıyorum. Eminim, tüm ailem gibi sevinçten ağlamıştır. Her şeyimi onlara borçluyum çünkü, iyi ve kötü günümde yanımdalar" diye konuştu. Attığı gol dışında ilk kez Atletico Madrid formasıyla ilk 11'de sahaya çıkmanın da kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Oliver, bu anı ömür boyu gururla hatırlayacağını söyledi. Öte yandan La Liga'da 9. haftada Espanyol deplasmanında aldığı yenilgi dışında tüm maçlarını kazanan Atletico Madrid (27), lider Barcelona'nın 1 puan gerisinde ikincilikte bulunuyor. Atletico'da Diego Lopez, 11 golle gol krallığı yarışında Messi (8) ve Ronaldo'nun (8) önünde yer alırken, kaleci Courtois de, Barcelona'dan Victor Valdes ile birlikte şimdiye kadarki lig maçlarında en az gol (7) yiyen kaleci olarak ilk sırada bulunuyor. Atletico Madrid, La Liga'nın 11. haftasında, 31 Ekim Perşembe günü deplasmanda Granada ile karşılaşacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...