Karadeniz'de hamsi bolluğu

/ Kaynak: İHA
Karadeniz'de hamsi bolluğu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ta hamsinin torbası beş liraya satıldı. Vatandaş ucuz balığa akın etti.

Sabah 04.00 sıralarında denize açılan balıkçılar, 30 ton hamsi ile geri döndü. Limana gelen balıkçılar, her yıl sürdürdükleri geleneği bu yılda devam etti. Hamsi dolu poşetleri 5 TL'ye satan balıkçılar, diğer illere de kasalarla balık gönderdi. Yaklaşık beş altı kilogram ağırlığındaki poşetlere doldurulan hamsilerden satın alan vatandaşlar, balık satın alabilmek için sıraya girdi. Balığın önümüzdeki süreçte artacağını belirten teknenin sahibi Ahmet Küçük ise şöyle dedi:
"İki üç gün Batı Karadeniz Sahili'nde balık bolluğu oldu. Torbası eskiden de beş liraydı. Şimdi de beş liraya satıyoruz. Sabah 04.00 sıralarında balığa çıktık. 40 personel ile 30 tona yakın balık avladık. Bundan sonra bolluk var. Denizde balık var. Rize'ye kadar hamsi var. Torbasını beş liraya satıyoruz. Torbaların ağırlığı beş altı kiloyu buluyor." Aldıkları balıklar ile dönen vatandaşlar ise "Uzun zamandır böyle bolluk görmedik. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...