Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altı yıl sonra annesinin mezarına gidebildi

/ Kaynak: İHA
Altı yıl sonra annesinin mezarına gidebildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kastamonu'da ikamet eden engelli bir vatandaşın yolu yapıldıktan sonra, ilk kez 2 kilometre uzaklıktaki annesinin mezarı başında dua edebildi.

Kastamonu'nun merkeze bağlı İbişler köyünde ikamet eden böbrek hastası Şükrü Maden (30), köylerinin yolu olmadığı için 6 yıldır gidemediği annesinin mezarı başına ilk kez gidebildi. Maden, köylerinin yolunun yapılmasının ardından hayatının değiştiğini ve engelinin kalktığını söyledi.

10 yıldır böbrek hastası olduğunu belirten Şükrü Maden, ayrıca 2008 yılında kemik erimesinden dolayı iki kalçasının kırıldığını belirterek, yürüyemez hale geldiğini kaydetti. Yüzde 90 ağır özürlü olduğunu ifade eden Maden, hayatını diyaliz makinesi ve tekerlekli sandalyeye bağlı sürdürmeye çalıştığını belirtti.

ALTI YIL SONRA ANNESİNİN MEZARI BAŞINA GİDEBİLDİ
Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri sayesinde köy yollarının asfaltlandığını açıklayan Maden, şöyle konuştu: "6 yıldır annemin mezarı başına gelemiyordum. Bu sayede annemin mezarı başına geldim, dua ettim. Yol yapılmadan önce evden çıkamıyordum, hava alamıyordum, gezemiyordum. Ama yolum yapıldıktan sonra şimdi evin kenarlarına çıkıyorum, köyün etrafında dolaşıyorum. Göremediğimiz arkadaşlarımın yanına gidiyorum, onlarla sohbet ediyorum."

YOL YAPILINCA SAKATLIĞIMDAN KURTULDUM
Köy yollarının asfaltlanmasının ardından adeta sakatlığından kurtulduğunu vurgulayan Maden, şunları söyledi: "Yol olmadan önce ancak kapının önünde oturabiliyordum. Yolumun yapılması benim için büyük bir mutluluk oldu. Bunu kimseye tarif edemem. Tekerlekli sandalyeme binip herkes gibi sanki yürüyormuş gibi her tarafı gezebiliyorum. Annemin mezarı başına istediğim zaman gelebiliyorum."

Annesinin mezarına daha önce yürüyerek gelmeye gayret gösterdiğini fakat yarı yola gelmeden geri dönmek zorunda kaldığını açıklayan Maden, sözlerine şöyle devam etti: "14 yıl önce annemi kaybettim. Annemin mezarına ulaşamıyordum. Yarı yolda annemin ruhuna dua edip geri dönüyordum. Şimdi yolum olduğu için daha rahat gezip istediğimiz zaman kendi başına evden çıkıp annemin mezarı başına gelebiliyorum. Burada duamı yaptıktan sonra rahat bir şekilde tekrar geri dönebiliyorum. Evden annemin mezarı iki kilometre uzaklıktadır."

BOŞ VAKİTLERİNDE KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYOR
Haftada üç gün diyalize gittiğini ve 4 saat boyunca diyalize bağlı kaldığını anlatan Maden, şunları kaydetti: "Boş zamanlarımda kitap okumayı seviyorum. Roman veya hikayeleri okuyorum. Elimdeki bütün kitapları okudum. Elimdeki kitapları, diyaliz tedavisine gittiğim zaman oradaki hemşirelerden alıyorum ve bu kitapları okuduktan sonra tekrar geri getirip hemşirelerden yeni kitaplar alıyorum. Boş vakitlerimi kitap okuyarak değerlendiriyorum."

Kendisine ait bir odanın hayatta en büyük isteği olduğunu anlatan Maden, sözlerine şöyle devam etti: "Diyaliz tedavisi gördüğüm için tedaviden geldikten sonra dinlenebileceğim, düzenli, tertipli, ilaçlarımı koyabileceğim ecza dolabı, kendime ait bir bilgisayar, televizyon gibi sadece kendime ait bir odamın olmasını istiyorum."

Yolu yapıldıktan sonra oğlunun hayatının değiştiğini belirten Şahittin Maden (71) ise, Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri sayesinde kapının önünden ayrılamayan oğlunun şu an rahat bir şekilde köyün etrafında dolaşabildiğini kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...