Ne kadar hız, o kadar ceza yazılacak

Ne kadar hız, o kadar ceza yazılacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Trafik kanunu değişiyor. Hız limitlerinin aşımında verilen ceza miktarları ise Avrupa ülkelerindeki gibi kademeli oluyor.

Hız limitini aşan sürücülere "Kademeli ceza sistemi" geliyor. Radar'a yakalanan sürücüler kanun değiştikten sonra hız limitlerini geçtikleri orana göre ceza ödeyecek. Avrupa'daki sistemin Türkiye'de de uygulanması talebi ise AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'dan geldi. Vatandaşların "Hız limitini az geçen ile çok geçen aynı cezayı ödüyor" şikayetlerini dikkate alan Turan, Avrupa'da uygulanan ceza sisteminin Türkiye'de de uygulanması için İçişleri, Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarından talepte bulundu. TBMM Araştırma Merkezi'ne konu hakkında çalıştırma yaptıran Turan, elde ettiği bilgileri de bu bakanlıklarla paylaştı. Turan'a İçişleri Bakanlığından olumlu cevap geldi. Bakanlık nbsp;Turan'a gönderdiği yazıda, hız sınırlarını aşan sürücülere Avrupa ülkelerinde gibi ceza verileceği belirtti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...