Platini'den 40 takımlı Dünya Kupası önerisi

/ Kaynak: AA
Platini'den 40 takımlı Dünya Kupası önerisi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

UEFA Başkanı Platini, Dünya Kupası'nın 32 yerine 40 takımla oynanmasını ve kupanın süresinin 3 gün daha uzatılmasını önerdi.

UEFA Başkanı Michel Platini, Dünya Kupası'nın 40 takımla yapılmasını ve 34 gün sürmesini önerdi. İngiltere Futbol Federasyonu'nun 150. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için başkent Londra'da bulunan Platini, İngiliz The Times gazetesine verdiği röportajda, Dünya Kupası'nın 32 yerine 40 milli takımla düzenlenmesini ve süresinin de 31 günden 34 güne çıkarılması önerisinde bulundu. FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın Dünya Kupası'na katılan Afrika ve Avrupa'daki milli takım sayılarının adil olmadığı yönündeki eleştirilerinin ardından Times'a açıklama yapan Platini'nin, önerisini ilerleyen günlerde Blatter'a sunması bekleniyor. Mevcut kurallara göre Dünya Kupası'na Afrika'dan 5, Avrupa'dan 13 ülkenin milli takımı katılırken, UEFA Başkanı Platini, Afrika, Asya ve Amerika kıtalarından iki, Okyanusya ve Avrupa kıtalarından birer takımın daha katılmasıyla Dünya Kupası'nda toplam 40 milli takımın mücadele etmesini öneriyor. "Futbol değişiyor ve şu anda 209 üyemiz var" diyen Platini, önerisinin 2018'de Rusya'nın ev sahipliğinde yapılacak Dünya Kupası'nda uygulanabileceğini belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...