Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmaray için 5 yeni güzergah

Marmaray için 5 yeni güzergah

GÜNDEM Haberleri

Yarın açılışı yapılacak olan asrın projesi Marmaray'a 181 hat entegre edildi.

Kazlıçeşme istasyonu peron alanında Marmaray ile entegrasyonu sağlayacak yeni İETT hatları basına tanıtıldı. İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştirecek olan Marmaray projesinin işletmeye açılmasına bir gün kala İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, açılan yeni hatlar ve Marmaray'a entegre olan hatlar ile ilgili bilgiler verdi. 150 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesinin çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten Baraçlı, "Hedeflediğimiz en önemli unsur vatandaş memnuniyeti, bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda 181 hatla Marmaray'ı entegre ediyoruz. 181 hatla Marmaray'ı entegre ederken bin 419 otobüs ve 8 bin 727 seferlerde biz bu hattın aktif işletilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Tüm bu faaliyetleri yaparken biz 5 yeni güzergah oluşturduk. Bu güzergahlarda vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak ve onların işlerini rahatlatacak istasyonlar var.
İşte o 5 yeni hat:
1- Yenikapı- Aksaray: Yaklaşık sefer sıklığı 10 dakikada bir gerçekleşecek. nbsp;
2 -Halkalı- Yenikapı: Marmaray'dan Yenikapı istasyonu'nda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı Metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı-Aksaray ring seferleri oluşturuldu. nbsp;Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 hat 140 araç ile Taksim, Beyazıt, Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.
3- Zeytinburnu-Kazlıçeşme: Bu otobüs hattı ile yolcular, Marmaraydan inen yolcu nbsp;Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna nbsp;ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek.
4- Cevizlibağ-Kazlıçeşme: Kazlıçeşme Marmara'dan inen yolcular Cevizlibağ Metro, Metrobüs, Topkapı- Sultançiftliği Tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecekler.
5- Yenibosnametro- Kazlıçeşme: Bu hattı ise; Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna Transfer Merkezi'ne bağlanacak yolcular kullanabilecek.
Baraçlı: ''Bu yoğunluğun bununla giderileceğini düşünüyoruz. Bu hatlarda araç sayısı şuan 30 civarında bunu arttırmayı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. nbsp;
Yeni hatlarla ve metrobüsle ilgili yeni güzergah entegrasyonu çalışmaları olduğunu söyleyen Baraçlı, "Bunları yaparken hem Bakırköy deniz otobüsleri istasyonu hem Cevizlibağ raylı sistem istasyonu bununla beraber metrobüs istasyonlarıyla ilgilide entegrasyon çalışmaları var. Tabi ki Marmaray büyük bir proje ve bu projenin belirlenmiş bir yolcu kapasitesi var.


ARAÇ SAYISINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Başlangıçtaki yolcu sayısı arttıkça bizde araç sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Böylece hem metrobüste hem de diğer hatlarda entegrasyonu sağladığımızda hatlarla ilgili olan iyileştirme çalışmalarını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Metrobüs faaliyetimiz 24 saat devam ederken Marmaray ile entegre ettiğimizde vatandaş memnuniyetini daha üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...