İngiliz medyasından Marmaris'e büyük ilgi

/ Kaynak: AA
İngiliz medyasından Marmaris'e büyük ilgi

YAŞAM Haberleri  / AA

İngiltere'nin önde gelen 8 basın kuruluşunun editörleri, Marmaris bölgesini yakından görmek için ilçeye geldi

Türkiye'nin Londra Turizm Müşavirliği ve Marmaris Turizm Birliğinin girişimiyle İngiltere'nin önde gelen 8 basın kuruluşunda turizm editörü görevi yapan 10 gazeteci, 3 gün süreyle Marmaris'te konuk ediliyor. Her yıl bir milyona yakın İngiliz'in tatil için tercih ettiği bölgeyi yakından görme şansını yakalayan gazeteci grubu, ilk olarak Orhaniye,Turgut, Bayır ve Osmaniye'yi kapsayan köy turuna çıktı. Kızkumu Plajı ve Turgut Şelalesi gibi turistlerin gözde yerlerini ziyaret eden gazeteciler, bir köy düğününe de katıldı. Londra Turizm Müşavirliğinin çalıştığı tanıtım ajansının temsilcisi Ceyda Pekenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz basın mensuplarına tatil yörelerinde farklı deneyimler yaşatarak turizmi çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Pekenç, "Bakanlık olarak amacımız sadece deniz, kum, güneş turizmi değil, farklı etkinlikleri tanıtmak ve turizm sezonunu ekime kadar uzatmak. Köy turizmi, Türk yemekleri ve Türk insanını tanıma fırsatı bulan turizm editörleri, Marmaris'e ilk defa geliyor, ilçeyi de çok beğendiler" dedi.
Marmaris'i çok sevdiler
The Sunday Post temsilcisi Katherine Susan House ise Marmaris'i çok güzel bulduğunu, tatil yapılacak yerlerin şehir merkezine yakınlığının büyük avantaj olduğunu kaydetti. Marmaris bölgesinin İngilizlere çok hitap eden bir tatil yeri olduğuna işaret eden House, bu ziyaretle vatandaşlarının neden Marmaris'i tercih ettiğini daha iyi anladığını dile getirdi.
The Sun temsilcisi Michael Fairbairn de Türk insanını çok sevdiğini, cana yakın bulduğunu vurguladı. Marmaris'te güneşin sabahtan akşama kadar parladığına dikkati çeken Fairbairn, "Hava sıcak, insanlar da sıcak. Burada köy düğününe katılma fırsatımız da oldu. Bu gerçekten özel bir deneyimdi. Burada yaşadıklarımı uçakta yazmaya başlayacağım. Daha gitmeden 'Bir daha Marmaris'e ne zaman gelebilirim' diye sormaya başladım" ifadesini kullandı.
Marmaris'te 3 gün kalacak gazetecilerin, ülkelerine döndüklerinde şahit oldukları güzellikleri gazetelerinin sayfalarına taşımasının beklendiği, bu sayede bölge turizminin önemli bir tanıtım olanağı elde edeceği belirtildi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...