Sarısülük davasında müdahale, 18 gözaltı

Sarısülük davasında müdahale, 18 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Ethem Sarısülük'ün davasının görüldüğü Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan ve adliyenin kapısı ile camlarını kıran gruptaki 18 kişi gözaltına alındı.

Ankara'daki Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün davasının görüldüğü Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan ve adliyenin kapısı ile camlarını kıran gruptaki 18 kişi gözaltına alındı. Ankara Adalet Sarayının C kapısı girişinde toplanan, uyarıya rağmen dağılmayarak adliyenin kapısını ve camlarını kıran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, ara sokaklara kaçan 18 kişiyi gözaltına alarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Bölgedeki MOBESE kayıtlarını incelemeye alan polis, olayın yaşandığı Ankara Adliyesinin güvenlik kamerası görüntülerini de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istedi. Bu arada, adliyedeki müdahalenin ardından bir grup, Güvenpark'ta Ethem Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yerde toplandı. Buraya İstanbul Gezi Parkından getirilen toprağı bırakan grup, yapılan açıklamaların ardından dağıldı.
Şahbaz'ın ifadesi sesli ve görüntülü sistemle alınmasına karar verildi
Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın ifadesinin, görev yaptığı Şanlıurfa'dan, sesli ve görüntülü sistemle alınmasına karar verildi. Şahbaz'ın, "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan yargılandığı davanın ikinci celsesi Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz sanık Şahbaz'ın katılmadığı duruşmada, Ethem Sarısülük'ün annesi, kardeşleri ve avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmayı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu ve Müslim Sarı, HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mardin Milletvekili Erol Dora'nın da arasında bulunduğu milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de izledi.


Mahkeme Başkanı Afak İlleez, önceki celse kamu güvenliği nedeniyle kapalı duruşma yapılmasına karar verdiklerini hatırlatarak, bunun o celse için geçerli olduğunu söyledi ve duruşmanın açık yapılacağını ifade etti.


Duruşma kaydedildi


Müşteki avukatlarından Murat Yılmaz'ın sorusu üzerine Mahkeme Başkanı İlleez, duruşmada ses ve görüntülerin kaydedildiğini bildirdi.


Avukat Yılmaz söz alarak, ilk celse kolluğun provokasyonuyla karşı karşıya kaldıklarını savunarak, olaylar nedeniyle bu celse salonda jandarmanın görev yaptığına işaret etti.


Salonda kimin güvenliği sağladığının önemi olmadığını, taleplerinin mahkeme, müştekiler, avukatlar ve tanıklar üzerinde baskı kurulmaması olduğunu anlatan Yılmaz, ancak jandarmanın uygulamalarının, "geçen duruşmayı aratacak hale geldiğini" öne sürdü.


Mahkeme heyeti, ara kararında, adil yargılama konusunda tereddüt söz konusu olmadığı gerekçesiyle, çekilme talebini reddederek, duruşmayı 2 Aralık 2013 saat 10.00'a erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...