Gereksiz kornaya karşı proje

/ Kaynak: DHA
Gereksiz kornaya karşı proje

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, trafikte yaşanan gürültü kirliliğini önlemek için proje geliştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, trafikte yaşanan gürültü kirliliğini önlemek için proje geliştirdi. Gaziantep'in pilot il seçildiği proje kapsamda, kavşaklara lüzumsuz yere korna çalınmamasını isteyen uyarı levhaları asılacak. nbsp;Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gereksiz çalınan kornanın hem sürücüleri hem de çevredeki insanları rahatsız edici bir noktaya ulaştığı belirtildi. Gereksiz kornanın oluşturduğu gürültü kirliliğini önlemek için harekete geçen Bakanlık, Gaziantep'in pilot il seçildiği projeyi hayata geçirecek. Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje kapsamında, kentin ana caddeleri üzerine lüzumsuz yere korna çalınmamasına dair uyarı levhaları asacak.
'KORNA ÇALMAKLA TRAFİK AÇILMAZ'
Gaziantep'de 162 ışıklı kavşak ve 500 civarında ışıksız kavşak noktasına 'Korna çalmakla trafik açılmaz', 'Yaşlıların huzurunu bozma', 'Gereksiz korna çalma', 'Sarı ışık yanar yanmaz korna çalınmaz' gibi uyarı levhaları asılacak. Ayrıca, hazırlanacak el ilanları ile vatandaşların gürültü kirliliğinin zararlarına dair bilinçlendirilmesi sağlanacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüleceği belirtilen projenin protokol hazırlığının bittiği ve maliyetinin ise 80 bin lira olduğu belirtildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...