İlker Bağbuğ'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

/ Kaynak: İHA
İlker Bağbuğ'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin 90'ıncı yılını kutlayan Başbuğ, çare ve çözümün Atatürk'ün 10'uncu yıl nutkunda mevcut olduğunu belirtti. nbsp;
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin mesaj yayınladı. Başbuğ mesajında Cumhuriyetin 90. Yıldönümünün kutlandığını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:"Kurtuluş savaşını kazanan ve Cumhuriyeti kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, edebiyete intikal etmiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anar, aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla eğiliriz. Atatürk'ü sadece kalplerimizde bir hatıra gibi değil, bugün de düşüncelerimize yön veren bir canlı gerçek olarak yaşatmaya, dünden daha fazla ihtiyacımız vardır. Atatürk, 10. yıl nutkunda; milli kültür, milli birlik ve milli ülkü için neler söyledi, hatırlayalım: Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Milli birlik duygusunu devamlı ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek geliştirmek,milli ülkümüzdür. Bugün Cumhuriyetin 90. Yıldönümünü kutluyoruz. Milli kültürümüzü, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkartılmasını öngören, Atatürk'ün koymuş olduğu hedefin neresindeyiz?Milli kültür ortak değerlere dayanır. Bunun yanında, bir ülkede kültürel farklılıkların olması da doğaldır ve buna saygı gösterilmelidir. Ancak, kabul edilmeyecek olan, çeşitli nedenlere dayandırılan kültürel farklılıkların her türlü vasıta ve tedbirlerle beslenerek, milli kültürün önüne geçmesine olanaklar sağlanmasıdır. Bu durum; milli birlik duygusunun geliştirilmesine değil, ülke içindeki bölünmüşlük duygusunun gelişmesine yol açar ki; sonuçları o ülke için bir beka sorununa dönüşebilir. Çare mi? Çare ve çözüm de yine Atatürk'ün 10. yıl nutkunda mevcut."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...