Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zeytinyağı bu yıl daha pahalı olacak

Zeytinyağı bu yıl daha pahalı olacak

Ekonomi Haberleri

Zeytin üretiminde rekolte düştü. Yağlık zeytinlerin azalması yağ maliyetini yükseltti.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim bölgelerinden Akhisar'da, hasat dönemi başladı. Bugün'den Zafer Özcan'ın haberine göre; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı ve bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen hasat şenliklerine, pek çok farklı şehirden oda ve borsa başkanları da destek verdi. Akhisar Ticaret Borsası'nın organize ettiği şenliklerde, şehrin zeytin ve yağ üretimindeki yeri ve önemine vurgu yapıldı. Meridyen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Birel, tesislerde düzenlenen törende, misafirlere zeytinyağı sıkımını izlettirdi. Akhisar'ın zeytin üretimi ve markalaşma konusunda ciddi mesafe aldığını belirten Bülent Arınç, "Akhisar artık kendisi marka olmuş bir şehirdir. Zeytincilikteki başarısı bu marka algısını daha da güçlendiriyor" dedi. Akhisar'ın zeytinyağı markalarından Ravika'nın Yönetim Kurulu üyesi Keskin Keskinoğlu, bu sene zeytinyağında rekoltenin düşeceğini söyledi. 6,5 kilo zeytinden 1 kilo yağ Yağlık zeytinin az olması sebebiyle, 1 kilo yağ elde etmek için kullanılan zeytin miktarının 5 kilodan 6,5 kiloya yükseldiğini belirten Keskinoğlu, bu durumun yağ maliyetini ve perakende fiyatlarını artıracağını söyledi.
nbsp;
Yeşil zeytin merkezi
Akhisar'da bulunan 14 milyon zeytin ağacının 12 milyonundan hasat yapılıyor ve yılda ortalama 110 bin ton ürün alınıyor. Türkiye'deki toplam zeytinin yüzde 8'ni üreten Akhisar'ın yeşil zeytindeki payı ise yüzde 70. 250 zeytin işletmesinin bulunduğu sehirden 36 ülkeye ihracat yapılıyor.
nbsp;
'Şekere iyi geliyor'
Bülent Arınç, kendisinin her sabah zeytinyağının içine limon sıkarak yediğini söyledi. Arınç, "Şekere de iyi geliyormuş, sağlık için herkese tavsiye ediyorum" dedi. (Bugün)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...