2 yaş altı çocukların yüzde 38'i mobil kullanıyor

2 yaş altı çocukların yüzde 38'i mobil kullanıyor

SAĞLIK Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırma, çocukların henüz cümle kurmaya başlamadan, mobil cihazlarla oyun oynamaya ve video izlemeye başladığını gösterdi.

ABD 'li aile savunuculuğu örgütü Common Sende Media tarafından yapılan bir kamuyoru araştırması, 2 yaş altındaki her 5 çocuktan neredeyse 2'sinin mobil cihaz kullandığını ortaya koydu. Aynı yaş grubu için 2011'de yüzde 10 olan oran, 2013'te yüzde 38'e yükseldi. Araştırma, ABD'de 8 yaşına erişen çocukların yüzde 72'sinin, o güne dek en az bir mobil cihaz kullandığını gösterdi. Mashable sitesine konuşan Common Sende Media CEO'su Jim Steyer, "Dijital jenerasyonun geldiğine dair en büyük işaret" yorumunda bulundu.

Araştırmaya göre, 2 yaş altı çocuklarda 2011 ve 2013 arasında TV seyretme oranı değişmedi ve yüzde 66'da kaldı. Bilgisayar kullanımı yüzde 4'ten yüzde 10'a çıkarken, DVD izleme oranı ise yüzde 52'den 46'ya düştü.

0-8 yaş grubu çocukların akıllı telefon veya tablet bilgisayar kullanma oranı da geride kalan iki yılda 3 katına çıkarak, günde ortalama 5 dakikadan 15 dakikaya ulaştı.

'GELİŞİM SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR'
Steyer, çocukların küçük yaşlarda mobil cihaz kullanımına alışmasının olumsu ve olumsuz yönledi bulunduğuna dikkat çekti.

Steyer, tabletlerin çok iyi bir eğitim cihazı olduğunu ancak aşırı kullanılması halinde gelişim bozukluklarını tetikleyebileceğini belirtti.

Amerikan Pediatri Akademisi, 2 yaş altı çocuklar için mobil cihazların yasak olması gerektiğini savunuyor. Steyer ise dikkatli olunması halinde cihazların eğitim amaçlı kullanılabileceğini ifade etti.

Steyer, çocukların ekran bağımlısı haline gelmeyerek mobil cihazları eğitim amaçlı kullanmalarının, ailelere bağlı olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...