Kentsel dönüşüm kent kültürünü tanımakla başlayacak

Kentsel dönüşüm kent kültürünü tanımakla başlayacak

GÜNDEM Haberleri

Esenler'de, ilçeye ve şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek için kurulan Şehir Düşünce Merkezi önemli çalışmalar yapıyor.

İstanbul'da kentsel dönüşümün nbsp;önemli merkezlerinden biri olan Esenler'de, ilçeye ve şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek için kurulan Şehir Düşünce Merkezi nbsp;önemli çalışmalar yapıyor. Bünyesinde akademisyenler, teorisyenler ve uygulamacıları barındıran Esenler Şehir Düşünce Merkezi; İnsan ve Mekân, Modernizm ve Mimari, Göç ve Kentleşme, Kent Estetiği, Kent ve Aidiyet, Kent Yönetimi ve Bütüncül Yaklaşım ve İstanbul'da Esenler gibi yaptığı ses getirici atölye çalışmaları ile kent sorunlarına çözüm arıyor.
Türkiye'de bir ilk
Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirilen Şehir Düşünce Merkezi, hem ülkemizde, hem de dünyada söz konusu alanla ilgili çalışmaları takip etmek, incelemek ve örnek uygulamalardan hareketle bir "ortak akıl" oluşturmak için kuruldu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun kurgulayıp hayata geçirdiği ve çalışmalarına bizzat katıldığı Şehir Düşünce Merkezi'nin çalışmaları arasında mekân ve insan, mimari ve felsefe, yerel yönetimler, kent estetiği, göç ve kentleşme gibi son derece önemli konular bulunuyor.
Anneler üniversiteye
Merkez'in bir diğer önemli projesi Anne Üniversitesi ile hiç üniversite eğitimi almamış annelerin gerçek bir kampüste, akademisyenler tarafından felsefeden sanata, tarihten edebiyata eğitim aldıkları bir uygulama olarak beğeni topluyor.
nbsp;
Merkez ayrıca bugüne kadar yapılan iki atölye çalışmasının sonuçlarını da "Göç, Kentleşme ve Aidiyet Ekseninde Esenler'i Anlamak" ve "Modernite ve Mimari" başlıkları ile kitap olarak yayımladı. nbsp;


Cüneyt Bitikçioğlu



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...