'Jetlerimiz Rasulayn'ı vurdu' iddiası

'Jetlerimiz Rasulayn'ı vurdu' iddiası

GÜNDEM Haberleri

Suriye'den gelen havan topununun Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bir vatandaşımızın yaşamını yitirmesine anında misilleme.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan 5 F-16 savaş uçağı, Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Jetlerimizin Şanlıurfa'ya düşen havan mermisinin atıldığı Rasulayn'daki bir noktayı vurduğu iddia edildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'a komşu olan Rasulayn'da YPG ile El-Nusra arasında devam eden çatışmalarda ilçeye düşen top mermisi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Olayın hemen ardından Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden 5 adet F-16 savaş uçağı, 'acil' koduyla kalkış yaptı. F-16'lar keşif görevi gerçekleştirdi.

Sınırda gözetleme yapmak için havalanan uçaklarmızın ayrıca top mermisinin geldiği Resulayn bölgesinde bir yeri de vurduğu iddia edildi. (Kaynak: akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...