Bakan Şimşek'e açık havada brifing

Bakan Şimşek'e açık havada brifing

GÜNDEM Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Nehri Islah projesi hakkında açık havada brifing aldı.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Partili bazı yöneticilerle birlikte Batman Çayı Islan Projesi çalışmalarının devam ettiği bölgeye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, DSİ Batman Şube Müdürü Veysi Kanat tarafından brifing verdi. 27 bin dekarlık alanın tarıma kazandırılacağını belirten Kanat, "Malabadi Köprüsü'nden Yeni Köy'e kadar 35 kilometreyi kapsayacak ıslah projesinde yazlık ve kışlık kanallar yapılacak. Ayrıca ıslah projesi kapsamında gölet, mesire alanları, Batman çayı havzasına ayrı bir güzellik katacaktır" dedi.

PROJE BU ŞEHRE HAYAT VERECEK

Bölge Müdür Yardımcısı Kanat'tan bilgi aldıktan sonra değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek şunları söyledi:

"Her şeyden önce yeşil kuşak projesi kapsamındaki bu önemli çalışma, Batman'ın yeni mesire alanı olacak. Bu yüzden bu çok önemli bir projedir. Malabadi köprüsünden Ilısu Baraj kodunun son noktasına kadar kapsayacak olan bu projede ciddi çalışmalara bu yıl başlandı. Batman için ciddi gördüğümüz bu projenin zamanında tamamlanması için yapımcı firmanın çalışmaları hızlandırması sevindirici bir gelişmedir. Yapımcı firmanın ek ödenek talebinin karşılanması için de girişimlerimiz olacak. Batman Çayı ıslah projesi bu şehre hayat verecek, ayrıca çay yatağındaki havzanın yeşillendirmesine yönelik projelerimiz de olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...