Sudan'daki protestolarda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Sudan'daki protestolarda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'da, akaryakıtta devlet desteğinin kaldırılmasıyla ilgili protestolar sırasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Sudan'da, akaryakıtta devlet desteğinin kaldırılmasının ardından başlayan protestolar sırasında gözaltına alınan siyasetçilerin serbest bırakıldığı bildirildi. Sudan İstihbarat ve Güvenlik Birimi Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in talimatı üzerine, gözaltındaki siyasetçilerin serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, serbest bırakılanların sayısı hakkında bilgi verilmezken, Devlet Başkanı Beşir tarafından verilen talimatın, başkent Hartum ve diğer vilayetlerde gözaltına alınanları da kapsadığı, haklarında başsavcılık veya diğer güvenlik birimleri tarafından cezai takibat kararı verilenlerin ise gözaltı durumunun devam edeceği kaydedildi. Sudan hükümeti bir süre önce akaryakıtta devlet desteğinin kaldırılmasını kararlaştırmış, karar, ülke genelinde tepki ve protestolara yol açmıştı. Eylemlerde ölen ve yaralananlar olmuş, İçişleri Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde 700 kişi gözaltına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...