ABD, İspanya'yı da dinlemiş

ABD, İspanya'yı da dinlemiş

DÜNYA Haberleri

NSA'in Merkel'in telefonunu dinlediği iddiasının ardından dinleme skandalı İspanya'ya da sıçradı. İddiaya göre ABD, İspanya'da 60 milyon telefonu dinlemiş.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya Başbakanı Angela Merkel'in cep telefonuna kadar uzanan dinleme skandalı şimdi de İspanya'yı karıştırdı. İspanyol gazeteleri El Pais ve El Mundo'nun haberlerinde, NSA'nın İspanya'da bir ay içinde gizlice 60 milyon telefon görüşmesini izlediği ileri sürüldü. Haberlerin kaynağı yine, dinleme skandalını ilk ortaya çıkaran eski CIA çalışanı Edward Snowden'dan yeni belgeler alan ABD'li gazeteci Glenn Greenwald oldu. Haberlerde dinlenenler arasında İspanyol politikacıların da bulunduğu kaydedildi. 10 Aralık 2012 ve 8 Ocak 2013 arasındaki dinlemelerde arayan ve aranan kişinin numaralarının ve bulundukları bölgeler hakkında bilgilerin toplandığı ancak konuşmaların içeriğine dokunulmadığı kaydedildi. Haberler üzerine Madrid'deki ABD Büyükelçisi James Costos, İspanya Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. İspanya, olayın kabul edilemeyeceğini bildirdi. Guardian gazetesinin haberinde ABD'nin 35 lideri dinlediği ileri sürülmüştü. Ancak İspanya'da dinlenenler arasında Başbakan'ın olup olmadığı belirtilmedi. ABD dinleme skandalı yüzünden daha önce Brezilya, Meksika, Almanya ve Fransa gibi müttefikleriyle sorun yaşamıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...