Diyarbakır'da 5 bin kişiye iş geliyor

Diyarbakır'da 5 bin kişiye iş geliyor

Ekonomi Haberleri

Çözüm süreciyle birlikte yatırımcıların akın ettiği Güneydoğu'da organize sanayi bölgelerine yeni alanlar ekleniyor.

Çözüm süreciyle birlikte yatırımcıların akın ettiği Güneydoğu'da organize sanayi bölgelerine yeni alanlar ekleniyor. Diyarbakır da büyük ilgi gören illerden biri. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) 1880 dönümlük ek alanda 96 fabrika kurulacak ve 5 bin kişi işe kavuşacak. Bu sayede sırada bekleyen yatırımcıların yüzde 50'sinin talebi karşılanmış olacak. Kalan diğer yatırımcılara da yer tahsisi sağlanması için 12 bin dönümlük Hazine'ye ait arazinin OSB'ye dahil edilmesi planlanıyor. Diyarbakır OSB Müdürü Mehmet Özel, 5 bin 320 dönüm büyüklüğündeki OSB'de 217 firmaya tahsisi yapıldığını, 155 fabrikanın üretimde olduğunu, 27 fabrikanın yapımının sürdüğünü söyleyen Özel, "Çok sayıda yatırım talebi aldık. 180'i aşkın firma yatırım başvurusunda bulundu. Bu alanın altyapı ve atık suyu için 58 milyon lira ödenek verildi, tahsisat başladı" diye konuştu.

10 BİN KİŞİYE ULAŞILACAK
Girişimcinin yer bulamadığı Diyarbakır OSB'ye alan eklendi. 96 fabrikanın kurulacağı 1880 dönümlük ek alandaki işletmelerde çalışan sayısı 10 bine yükselecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...