Bankalar kilitlendi vergiler ödenemedi

Bankalar kilitlendi vergiler ödenemedi

Ekonomi Haberleri

Muhtasar ve KDV stopajında son ödeme günü çileye döndü. Bankalar resmi tatil sebebiyle yarım gün çalışınca yığılma oldu.

Cumhuriyet Bayramı sebebiyle dün yarım günlük resmi tatil olması, bankaları kilitledi, birçok vatandaş vergisini ödeyemedi... Aslında problem, zincirleme olarak büyüdü. Dün, KDV stopajı, muhtasar ve bazı iş yerleri için Akaryakıt Tüketim Vergisi'nin son ödeme günüydü. Yüzbinlerce mükellef, internet şubesinde nbsp;"Bilgileriniz güncellenemediği için işlem yapılamıyor" yazısı ile karşılaştı. "Şubeden öderim" diyen mükellef bankalara koştu, kuyruklar uzadı. Sıra numarası alıp beklemeye başlayan vatandaşlar, ikinci bir aksilik olarak, "Sistemlerimiz kilitlendi" cevabıyla karşılaşınca, aynı uzun kuyruklar vergi dairelerine taşındı. Yarım gün mesai olduğu için vatandaşların birçoğu vergisini ödeyemedi. Vatandaş "Vergi cezaya kaldı" diye isyan ederken, bankalardaki aksaklığın ise, "bilgi güncellemesi"nin bir yansıması olduğu ortaya çıktı. Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar söz birliği etmişçesine, "Bankadan bilgi güncellemesi için aradılar. Meşgul olduğumu söyledim, daha sonra aramadılar. Bugün de bilgilerim eksik olduğu için internet şubesinden işlem yapamadım, hesabıma ulaşamadım" şeklinde şikayet bildirdi. Bu problemin ise Bankalar Birliği'nin tüketiciyi koruyan düzenlemesinden kaynaklandığı belirtildi. 1 Eylül'den itibaren bankanın masraf, faiz, aidat adı altında ücret alabilmesi için müşteriden öncelikle yazılı, yazılı alınamazsa telefon ya da SMS gibi yollarla onay alması gerekiyordu. Bu onay süreci tamamlanamadığı için bazı hesaplara ulaşılamadı, problem büyüdü. Banka yetkilileri ise onay sürecinin devam ettiğini, kesintilerin ortadan kalktığını ifade ettiler.


İŞLER SON GÜNE KALINCA...
Cumhuriyet Bayramı sebebiyle dün iş yerleri öğlene kadar çalıştı. Bunu hesaba katmayan mükellefler, ödemesini son güne bırakınca hem banka şubelerinde hem de vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluştu.
Canan ERASLAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...