Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

John Kerry, Kuzey Kore ve İran'a seslendi

/ Kaynak: İHA
John Kerry, Kuzey Kore ve İran'a seslendi

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kuzey Kore ve İran'ın, uluslararası nükleer silahsızlanma ilkelerine riayet etmesini istedi.

ABD Barış Enstitüsü tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Kerry, gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, "söz değil hareket beklediklerini" söyledi.Atılan adımların "gerçek" ve "tümüyle kanıtlanabilir" olması gerektiğini dile getiren Kerry, "Görevlerini yerine getirmeliler. Hiçbir açıklama bu hareketlerin yerini alamaz" dedi.Bunu çok açık ve net bir şekilde defalarca dile getirdiklerini kaydeden Kerry, "Bir kez daha tekrar edeceğim, hiç anlaşamamak, kötü bir anlaşma yapmaktan daha iyidir. Çünkü kötü bir anlaşma gerçekten daha büyük bir tehlikenin oluşmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.Kerry, "Bu yüzden gereken neyse onu yapacağız. Fakat herkesin şunu da bilmesi önemli, nükleer silahların daha az olduğu bir dünyada uluslar daha zayıf değil, daha güçlü olabilirler" diye konuştu.İran ve 5+1 grubu, uluslararası nükleer görüşmeler için önümüzdeki ay Cenevre'de bir araya gelecek. ABD ve müttefikleri, İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığına inanıyor, Tahran her defasında bu iddiaları yalanlıyor.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...