29 Ekim kutlamaları

29 Ekim kutlamaları

GÜNDEM Haberleri

29 Ekim kutlamaları kapsamında tüm yurtta törenler düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'deki törene katıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta ve KKTC ile yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek. nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'deki törene katıldı, Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul etti. nbsp;Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi geçit törenine de katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Gül'ün kutlamaları kabulüne, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit törenine ve Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona katılacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kutlamaların Anıtkabir, Atatürk Kültür Merkezi ve Çankaya Köşkü'ndeki kabul, bölümlerinde bulunacak. Bakanlar Egemen Bağış ve Nabi Avcı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kutlamalarda yer alacak.
HİÇ KİMSE ÖTEKİ OLMAYACAK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesaja, "Türkiye'nin en güçlü dönemini yaşadığını belirterek, "Bugün herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip, asil ve özgür vatandaşlarıdır" dedi. Benzer vurgulara dikkat çeken bir mesaj yayınlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daCumhuriyetin bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerlediğini, demokrasinin Cumhuriyetin kuruluş ruhuna, kuruluş felsefesine bağlı olarak geliştiğini, güçlendiğini söyledi. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir. Cumhuriyet idaresinde, baskıya, herhangi bir zümreye imtiyaza yer yoktur. Bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl hep birlikte kurulmuş ise yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek nbsp;de "Çağdaşlaşma yolunda ortak ülkülere odaklanan milletimiz, farklılıklarını zenginliği kabul ederek, birlik içinde başarıyla geleceği inşa edecektir" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...